Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SŁÓD DO WYPIEKÓW ORYGINALNY LITEWSKI 500G

10-07-2015, 12:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Aktualna cena: 18 zł     
Użytkownik adampiekarz7
numer aukcji: 5345689390
Miejscowość józefów
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 118   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

1 2 3
1 2 3
Mógłbym napisać, że jesteśmy producentem, a więc produkty mamy najświeższe, najwyższej jakości, najtaniej itd. itp. – to oczywiste, ale najważniejszym powodem jest to że:
ta firma powstała i rozwija się
z 2 zasadniczych przyczyn :
- z buntu i z wiary
zbuntowałem się i nadal to czynię przeciwko poprawianiu tego co dobre , co naturalne , co zdrowe , nie kupuję produktów ze sztucznymi dodatkami , również takich nie wytwarzam i nie sprzedaję
wierzę, że jest nas nie mniejszość a większość
Adam Piekarz
Nie wiesz jak zrobić zakwas, przygotować rozczyn, upiec chleb czy chrupiące bułeczki?

Zadzwoń albo napisz do mnie – na pewno pomogę.

[zasłonięte]@gmail.com
602 [zasłonięte] 825
Za każde Twoje zamówienie o wadze do 30kg zapłacisz
tylko raz – kwotę 15,50zł
bez względu z ilu naszych aukcji dokonasz zakupu.

Towar jest wysyłany do 48 godzin od momentu zaksięgowania zapłaty.

Jeśli życzysz sobie fakturę VAT – podaj taką informację w zamówieniu oraz dopisz koniecznie dane i numer NIP



Wpłaty dokonaj za pośrednictwem Allegro lub bezpośrednio na nasz numer rachunku :

03 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0763015 [zasłonięte] 000000

3MAK

SŁÓD DO WYPIEKÓW LITEWSKI CIEMNY ŻYTNI FERMENTOWANY 500G
KRAK POCHODZENIA LITWA
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW , POLEPSZACZY , GMO



OPIS

W 100% naturalny słód żytni , fermentowany , oryginalny litewski to niezbędny składnik chlebów żytnich litewskich . Posiada niezwykle bogaty i charakterystyczny aromat , piękny ciemno brązowy kolor . Polecam jego stosowanie również do innych chlebów żytnich , razowych oraz bułek celem poprawy jakości miękiszu , smaku i aromatu. Nadaje pieczywu także brązowe wybarwienie.
Dozowanie od 2% w stosunku do mąki .


OPAKOWANIE

Produkt zapakowany jest w opakowanie barierowe ze struną, wykonane z materiałów przeznaczonych
do kontaktu z żywnością zgodnie z wymogami ustawy (Dz. U. nr. 171 poz. 1662) .








Aby Twoje wypieki z udziałem mąki Graham były najlepszej jakości , to znaczy mówiąc językiem piekarskim "nie były ostre" , czyli miękisz zawierający przecież otręby, był delikatny i nie kruszący należy :
  • przygotować "namaczankę" z mąki graham , to jest zalać ją wodą (lub np mlekiem , maślanką , jogurtem, kefirem) i pozostawić na min 2 godz.
  • lub do namaczanki jw dodać 2% zakwasu żytniego i pozostawić na 3,5 do 8 godzin
  • lub przygotować z tej mąki podmłodę , czyli rozczyn drożdżowy klasyczny i pozostawić na 3,5 godziny
  • lub przygotować zimny rozczyn i schować do lodówki na 8-12 godzin
wybierając jeden z powyższych sposobów "uzdatnisz" ten rodzaj mąki i zmaksymalizujesz pozytywne efekty końcowe

Więcej receptur i porad na moim blogu adampiekarz.blogspot.com

Adam Piekarz
Zapraszamy na pozostałe aukcje