Sól warzona ma szerokie zastosowanie w przemyśle chemicznym (elektroliza, produkcja detergentów, barwników) oraz w chemii gospodarczej (uzdatnianie i zmiękczanie wody, zmywarki).
Ma zastosowanie w przemyśle spożywczym, piekarniczym i owocowo-warzywnym oraz mięsnym jako peklosól z dodatkiem azotynu sodu.
Ma zastosowanie również w przemyśle farmaceutycznym jako sodu chlorek o czystości farmakopealnej.
Pod marką Sól Kujawska jest wykorzystywana do celów spożywczych w gospodarstwach domowych. Sól ta jest produkowana również z dodatkiem jodanu potasu – sól spożywcza jodowana.
W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu:
[zasłonięte]@toureo.info
+48 [zasłonięte] 688 295.
KONTAKT Z KIEROWNIKAMI REGIONU:
1. Region Północno-Wschodni : podlaskie, warmińsko-mazurskie, pomorskie
polnocno-[zasłonięte]@toureo.info
2. Region Zachodni : zachodniopomorskie, wielkopolskie, dolnośląskie, lubuskie
[zasłonięte]@toureo.info
3. Region Centralny : mazowieckie, lubelskie, kujawsko-pomorskie
[zasłonięte]@toureo.info
4. Region Centralno-Południowy : śląskie, łódzkie, opolskie
centralno-[zasłonięte]@toureo.info
5. Region Południowy : świętokrzyskie, małopolskie, podkarpackie
[zasłonięte]@toureo.info