Charakterystyka:
Sól wędzarnicza - podkreśla charakterystyczny zapach wędzonki w potrawach mięsnych i rybach przygotowywanych do wędzenia.
Polecana do wszystkich wyrobów gdzie nuta wędzonki jest pożądana i wskazana, między innymi do: mięsa, szynek, drobiu, boczków, kiełbas.
Szczególnie polecam do nacierania każdego rodzaju mięsa, drobiu, ryb przed ich przyrządzeniem - wędzeniem lub do wzbogacenia potrawy w smak wędzonki (np. roladek ze schabu nadziewanych śliwką i boczkiem.
Zastosowanie:
Do mięs i potraw, w których uzyskać chcemy smak wędzonki. Stosować ją można do solanek zalewowych, do farszu kiełbasianego oraz jako przyprawa do dowolnej potrawy mięsnej.
Dawkowanie: 0,2-0,5kg / 100kg masy mięsno-tłuszczowej.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.