Sól morska 350 g z magnezem
Przygotowując Sól Morska jodowaną drobnoziarnistą mamy pełną świadomość, że naszym klientom
dostarczamy produkt wyjątkowy. W procesie produkcji nie jest używany antyzbrylacz (żelazocyjanek potasu),
który jest często stosowany w soli, aby zapobiegać zbrylaniu się ziarenek.
Firma Sante zamiast chemicznych dodatków stosuje magnez.
Sól morska nazywana „białym złotem” pozyskiwana jest w procesie odparowania wody morskiej.
W kuchni śródziemnomorskiej sól stosowana jest już od wielu tysięcy lat.
Od tamtych czasów stała się ona najczęściej spotykanym składnikiem każdej kuchni,
wpływając w znaczący sposób na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu potraw.
Sol morska wyróżnia się bardzo intensywnym smakiem dzięki czemu solimy mniej.
Iwan Nieumywakin zwraca uwagę, że całkowita rezygnacja z soli nie jest dobra dla organizmu
i może przyczynić się do obniżenia wydzielania insuliny i zakłócenia prawidłowej przemiany materii.
Zamiast eliminować sól z codziennej diety, należy z rozsądkiem podchodzić do jej stosowania i wybierać
sól morską Sante drobnoziarnistą z dodatkiem magnezu!
Składniki: Sól morska drobnoziarnista.
Masa: 350g
Wartość energetyczna 100 g
|
0 kJ/0 kcal
|
Tłuszcz
|
0 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nascyone
|
g
|
Węglowodany
|
0 g
|
w tym cukry
|
0 g
|
Błonnik
|
Og
|
Białko
|
0 g
|
Sól
|
98,3 g
|
Składniki mineralne:
|
|
Magnez
|
80,5 mg (21%)*
|
Jod
|
2300 µg (1533%)*
|
*% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
|