Witamy na aukcji z dodatkami masarskimi do wędlin !
Przedmiotem aukcji jest sól peklująca do konserwacji mięsa - 1kg !
Zastosowanie: Sól peklująca służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej. Mięso można peklować "na sucho", wtedy do natarcia 1kg mięsa stosujemy 18-22 g soli peklowej. Mięso peklujemy przez 36 godz. trzymając mięsko w lodówce lub chłodnym miejscu. Stosując metodę nastrzykową, należy użyć 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody na 1 kg mięsa. Tak przygotowanym roztworem nastrzyknąć mięso. Peklować 72 godz. w temperaturze pokojowej lub dłużej w niższej temperaturze (7-10 dni). Natarte lub nastrzyknięte mięso należy przechowywać w temperaturze ok. 8°C. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć (włożyć do wrzącej wody i delikatnie podgrzewać, utrzymując temperaturę 75-85°C przez 1 godz. na 1 kg mięsa). Aby utrzymać temperaturę należy zaopatrzyć się w odpowiedni termometr, który można u nas kupić na drugiej aukcji. Mieszanka składa się z soli warzonej i azotynu sodu. Nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Mogą państwo zrobić także mieszankę składającą się z peklosoli i soli zwykłej niejodowanej w stosunku 1:1 czyli np. na 10-12 l wody dajemy 500g peklosoli i 500g soli niejodowanej i moczymy w tej zalewie mięso z dodatkiem ulubionych przypraw (listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarko, czosnek) przez 10 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu mieszając !
Skład peklosoli: chlorek sodu 98%, azotyn sodu NaNO2 - 0,5-0,6% E250, antyzbrylacz spożywczy E536.
Jest możliwość zakupu całego opakowania zbiorczego 25kg soli peklującej, wysyłka kurierem UPS lub Opek !
>> Przesyłki realizujemy Pocztą Polską lub kurierem UPS, wybór należy do kupującego !
Przy wpłacie na konto:
Paczka do 1 kg: 10 zł - ekonomiczna, 11,50 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11,50 zł - ekonomiczna, 13,50 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13,50 zł - ekonomiczna, 15 zł - priorytetowa
Firma kurierska UPS do 30 kg - 20 zł
Za zaliczeniem ( płatne przy odbiorze towaru):
Paczka do 0,5 kg: 11 zł - ekonomiczna, 14 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 13 zł - ekonomiczna, 16 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14,50 zł - ekonomiczna, 17,50 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16,50 zł - ekonomiczna, 20 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg - 26 zł
Jeśli zakupili państwo kilka przedmiotów proszę zapytać o koszty wysyłki przed wykonaniem płatności !
Zapraszamy na pozostałe aukcje oraz do zakupu. Jeśli potrzebują państwo innych produktów do wyrobów wędliniarskich których akurat w danym momencie jest brak na aukcji prosimy o kontakt @email, wystawimy aukcję na allegro !
W stałej ofercie posiadamy:
- jelita naturalne wieprzowe do kiełbasy, kaszanki
- osłonki sztuczne białkowe do kiełbas typu krakowska, szynkowa
- osłonki poliamidowe do salcesonu, mielonek, pasztetowej itp.
- osłonki barierowe termokurczliwe
- noże masarskie polskie i zagraniczne
- siatki do wędlin i serów
- sitka i nożyki do maszynek ręcznych i elektrycznych (alfa, zelmer, diana)
- profesjonalne nadziewarki ze stali szlachetnej nierdzewnej (5kg i większe)
- przyprawy naturalne oraz mieszanki do kiełbas
- inny drobny sprzęt pomocny podczas wyrobów domowych
Serdecznie zapraszamy państwa do zakupów !
Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved. 2011 Wyroby-Domowe
|