Sól jadalna kłodawska kamienna niejodowana
ZIARNO GRUBE 5mm
(600g)
Idealne uzupełnienie do młynka
kraj pochodzenia: Polska
- Naturalna kamienna sól kłodawska bez zanieczyszczeń chemicznych.
- Nie jest produktem rafinowanym, nie posiada żadnych wzbogaceń chemicznych i nie jest wybielana.
Sól kłodawska jest minerałem o wysokim stopniu czystości i nie wymaga procesów wzbogacania. Ponadto stanowi ona bogate źródło "pierwiastków życia", czyli mikroelementów /nazwanych tak przez prof. Juliana Aleksandrowicza/ niezbędnych do prawidłowego, zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Biopierwiastki wchodzące w skład naturalnej soli kamiennej tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm. To właśnie one sterują czynnościami metabolicznymi, czyli przemianą materii. Odgrywają tez zasadniczą rolę w aktywności niezbędnych dla życia procesów enzymatycznych. Jest więc oczywistym, że ich niedobór, czy nadmiar musi wywołać niekorzystny wpływ na zdrowie. Skład mikroelementów w naszej soli zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu ludzkiego. W kłodawskiej soli zawarte są (już od 250 mln lat): magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen i in.
Zastosowanie:
- W kuchni: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie.
- W medycynie naturalnej: kąpielach zdrowotnych przy bólach stawów, kąpiele relaksacyjnych w stanie zmęczenia organizmu.