Charakterystyka:
Cebula jest jedną z najstarszych roślin warzywnych i ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata. Dodawana jest do wielu potraw smażonych lub gotowanych. Cebula urozmaica smak sosów, zup, twarogu, sałatek, potraw z mięsa wołowego, wieprzowego oraz dziczyzny.
Proponuję ciekawą a zarazem funkcjonalną mieszankę soli i cebuli. Szczególnie polecam do nacierania każdego rodzaju mięsa, drobiu, ryb przed ich przyrządzeniem.
Sól cebulowa stanowi doskonały dodatek do surówek i sałatek warzywnych, doskonale nadaje się do gotowanych warzyw oraz do potraw z grzybów i serów, stanowi idealne dopełnienie złocistej grzanki, czy pizzy.
Nasza sól cebulowa nie jest zwyczajna, jest mocna, bardzo aromatyczna. To cebula właśnie nadaje jej charakterystyczny akcent smakowy i zapachowy.
Sól cebulowa nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt.
Zastosowanie:
Do zup, sosów, potraw z mięs, warzyw, ryb, wędlin, sałatek, jaj i serów. Kiełbas i pasztetów. Jest doskonałym dodatkiem do surówek i sałatek warzywnych, grzybów, do marynat i kiszonek, pizzy, zapiekanki, grzanki, lasagne, szpinaku.
Skład:
Sól, glukoza, cebula.
BEZ GLUTAMINIANU SODU!!!
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.