Kategorie
- sól spożywcza
- SÓL AZOTYNOWA PEKLUJACA
- SÓL KOSMETYCZNO-KAPIELOWA
- SÓL PRZEMYSŁOWA I DROGOWA
- SÓL PASTYLKOWANA TABLETKI SOLINE
kontakt Firma KINGA
Producent Soli Specjalnych
Hanna Baranowska
42-500 Będzin ul. Siemońska 32
NIP: 644[zasłonięte]1442
Tel : 032 [zasłonięte] 15
Fax:(0-32)[zasłonięte]729 55
Tel. komórkowy
+48 [zasłonięte]067990
Bank WBK
BANK ZACHODNI WBK S.A.
Nr konta:
55 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0080001 [zasłonięte] 140788
[zasłonięte]@kinga.slask.pl
SÓL AZOTYNOWA PEKLUJĄCA WORKI A 25Kg 1000kg = 1 TONA
Kod produktu:
Opis produktu
Azotynowa sól peklująca to biały drobnokrystaliczny produkt, bez obcych zanieczyszczeń, zapach swoisty bez obcego.
Przeznaczenie:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho.
Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Parametry techniczne :
|
LP
|
TEST
|
JM
|
WYMAGANIE
|
WYNIKI
|
|
1
|
Wymagania ogólne
|
Biały drobnokrystaliczny proszek, bez zanieczyszczeń I wtrąceń, zapach swoisty bez obcego zapachu
|
zgodne
|
|
2
|
Chlorek sodu (NaCl)*
|
%
|
min 98,4
|
98,7
|
|
3
|
Ubytek masy po suszeniu
|
%
|
max 1,2
|
0,77
|
|
4
|
Azotan (III) sodu (NaNO 2)
|
%
|
0,5 – 0,6
|
0,56
|
|
5
|
pH 1 % r-ru
|
6,5 – 7,5
|
7,3
|
* zawartość NaCl w wilgotnej masie produktu
[kliknij na zdjęcie by powiększyć]