Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

RZODKIEWKA - nasiona do kiełkowania 20g - PNOS

21-03-2012, 13:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.69 zł      Najwyzsza cena licytacji: 2.69 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2199012597
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 3    Licytowało: 1    Wyświetleń: 12   
Koniec: 10-04-2012 08:59:41
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

Rzodkiewka - nasiona do kiełkowania 20g - PNOS


OPIS:

Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie.

skład:

nasiona rzodkiewki

W 100 g kiełków rzodkiewki znajduje się m.in. około:

80 mg wit. C ,

6,60 mg wit. PP,

60 mg magnezu,

1,2 mg cynku,

2,3 mg żelaza

i wyjątkowo dużo soli wapnia - 90,8 mg.

DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW

Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości aby zakrywały całe dno i zalać przegotowaną, zimną wodą. Po kilku godzinach wodę należy zlać i słoik z namoczonymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu, ale nie na słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie należy nasiona przepłukiwać wodą, a jej nadmiar zlewać aby uniknąć pleśnienia nasion. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia. Doskonałe do kanapek np. z masłem czosnkowym, różnych pysznych surówek. Kiełki można produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion. Równocześnie kiełkuje się wówczas nawet trzy zestawy różnych nasion.

Wartość odżywcza kiełków została przebadana w Instytucie Żywności i Żywienia.

PRZEPIS KULINARNY

MAKARONOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I KIEŁKAMI

Składniki:

szklanka kiełków rzodkiewki, pierś z kurczaka, 150g makaronu (kokardki), sałata lodowa, 1/2 puszki kukurydzy, natkę pietruszki, sos majonezowy

Wykonanie:

Kurczaka przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, usmażyć. Po przestudzeniu pokroić 1-1,5 cm. Makaron ugotować, sałatę porwać na mniejsze kawałki,. Kawałki kurczaka, kiełki, kukurydzę, sałatę i natkę pietruszki dodać do przestudzonego makaronu, polać sosem i wymieszać.

ŻYCZYMY ZDROWIA I SMACZNEGO !!!

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon