Kwiaty i warzywa dla twojego ogrodu |
 |
Witam na tej aukcji polecam
NASIONA NA KIEŁKI
najtaniej na allegro
promocja !
RZEŻUCHA
nasiona legutko/toraf
10 G
na innych aukcjach kiełki:
rokietty nowość
-rzodkiewki
-brokuła
-słonecznika
-soczewicy
-lucerny
-gorczycy białej
-kpusty czerwonej
-mieszanki pikantna,łagodna,zdrowy duet

PROMOCJA!!
TYLK0 1,25
Kiełki rzeżuchy są bogatym źródłem witaminy C, PP, P, B oraz związków potasu, magnezu, wapnia, siarki i wielu mikroelementów. Wzmacniają organizm oraz korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci.
Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie, wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym, jasnym miejscu.
Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
KIEŁKI ZAWIERAJĄ WIELE CENNYCH WITAMIN I MIKROELEMENTÓW.
ZWŁASZCZA ZIMA SA NIEZWYKLE CENIONE, PONIEWAŻ MOŻNA JE ŁATWO PRZYGOTOWAĆ I SPOŻYWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW.
KIEŁKI SMAKUJĄ WYBORNIE ZARÓWNO NA KANAPCE, JAK I JAKO DODATEK DO SAŁATEK I SURÓWEK, CZY DAŃ NA GORĄCO.
CZĘSTE SPOŻYWANIE KIEŁEK CHRONI PRZED NOWOTWORAMI I WIRUSAMI, WZMACNIA RÓWNIEŻ SYSTEM ODPORNOŚCIOWY.
JEST TO PRZYDATNE ZWŁASZCZA W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWYM, KIEDY ŁATWO ZŁAPAĆ PRZEZIĘBIENIE.
Dziękuje za zapoznanie się z moją ofertą
|