Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

RZEŻUCHA Ekologiczne nasiona na kiełki 30g DaryN

22-06-2012, 6:22
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.12 zł      Najwyzsza cena licytacji: 3.12 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2390307298
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 5    Zostało sztuk: 16    Licytowało: 2    Wyświetleń: 20   
Koniec: 01-07-2012 13:06:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

Poczta Polska - E-PRZESYŁKA
Do 1 kg 7,00 zł
1 - 2 kg 8,50 zł
2 - 5 kg 9,50 zł
5 - 10 kg 14,50 zł 
E-PRZESYŁKA Pobraniowa:
Do 1 kg 10,00 zł
1 - 2 kg 11,00 zł
2 - 5 kg 12,50 zł
5 - 10 kg 19,00 zł
Więcej o E-Przesyłce

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

Rzeżucha - ekologiczne nasiona na kiełki EKO 30g - Dary Natury


OPIS:

EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - RZEŻUCHA

skład: nasiona rzeżuchy

smak:ostry, wyraźny

Kiełki rzeżuchy są bardzo bogate w witaminy C, PP, P, B, związki potasu, magnezu, wapnia, siarki oraz mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.

Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej diety.

W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:

Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.


 

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW W KIEŁKOWINICY

 

Naczynie szklane wyłożyć warstwą ligniny lub gazy i dobrze nawilżyć. Na wyrównaną powierzchnię wysiać nasiona tak, aby nie zachodziły na siebie i przykryć cienką folią. Naczynie umieścić w ciepłym, widnym miejscu. Po 2 dniach nasiona skiełkują, po 5-6 dniach siewki są gotowe do spożycia. Przez cały czas należy utrzymywać wilgotność podłoża, ale nie zalewać nadmiernie wodą.

Doskonałe do kanapek np. z masłem czosnkowym, różnych pysznych surówek. Kiełki można produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion. Równocześnie kiełkuje się wówczas nawet trzy zestawy różnych nasion.

 

 

 

 

 

 

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon