Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ryorika - kucharz doskonały - Kuchnia japońska

03-06-2012, 19:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł     
Użytkownik neomatrix3
numer aukcji: 2330337458
Miejscowość Szczecin
Wyświetleń: 5   
Koniec: 17-05-2012 16:33:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

"Ryorika - kucharz doskonały  Kuchnia japońska"

               Autor: Masaru Imamura Urszula Imamura

Wydawnictwo Warta;1989 

   Ilość stron:138

           Wymiary: 120x170

           Stan:Stan Bardzo dobry;książka używana

           Okładka:Książka w miękkiej oprawie


  

Spis treści

  1. Kilka uwag o japońskiej sztuce kulinarnej

  2. Dobra maniery przy japońskim stole

  3. Słów kilka o japońskich restauracjach

  4. Ryżu naszego codziennego

  5. Kaiseki - Filozofia prostego jedzenia

  6. Sushi, czyli arcydzieło na jeden kęs

Sushi

Norrimaki

Chirachi-Zusshialbo Gomoku-Zushi

Sushi w koszulkach z omletów

    7.   Suimono znaczy zupa

Dashi

zupyna bazie Dashi - tzw. Suimono

Zupy na bazieMiso

     8.   O-Sakana i inne dary morza

Rybyświeże

     9.   Do Sukiyaki zasiądźmy w kręgu

Sukiyakii Shabu-Shabu

Tempura

Teppanyakii Okonomiyaki

      10.   Na wschodniej nucie, czyli jak można inaczej przyrządzić mięso,drób i potrawy z jajek

Mięso

Kurczaki

Potrawyz jajek

Shumai - trochę inne pierogi

Pikle

Sosy

Sałatki

     11.   Od Awabi do Wasabi