Ryba po grecku domowa w słoiku
Zawsze pojawia się na naszych świątecznych stołach. Jest obowiązkowa niczym śledź z cebulą i w
oleju, ale kto powiedział, że przez cały rok nie możemy jej jeść na zimno jak i na ciepło. Do tego dania
używam filetów dorsza, mintaja lub morszczuka /smażę je obtoczone w jajku i bułce tartej/. Dodaję
ugotowane warzywa z pomidorowym sosem co powoduje, że włoszczyzna dodaje słodyczy, zaś
koncentrat pomidorowy kwaskowatości oczywiście nie zapominam o przyprawach. Wszystko razem
tworzy idealną całość. Proporcje ryby do warzyw : 60% do 40% Ciekawa jestem, skąd wzięła się ta
nazwa „Ryba po greku”, dlaczego po grecku, a nie na przykład włosku, polsku czy niemiecku? Może
wiecie? Zapraszam do degustacji, naprawdę warto. Smacznego!!!
Cena 16 zł dotyczy słoika 0,5 litra
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, pierogi bezglutenowe,
uszka i kluski; wyroby mięsne - pasztety z zająca, z gęsi i szlachecki tradycyjny oraz
przetwory - konfitury, dżemy i marynaty - czytaj pozostałe moje aukcje.
Zakupując produkty na moich aukcjach w kwocie powyżej 100 zł - słoiczek konfitur lub
marynat gratis, zaś powyżej 150 zł - dwa słoiczki.
Przyjmuję zamówienia świąteczne.
Wysyłka produktów od poniedziałku do środy /na Państwa życzenie w czwartek/.
Odbiór osobisty Warszawa - Ursynów.
Kupując na kilku aukcjach za przesyłkę płacisz raz /do ustalonej wagi 5 kg/.
Do każdej transakcji załączam paragon lub na życzenie fakturę Vat.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdź ją w obecności kuriera aby reklamacja w razie problemu była
uwzględniona.
Dodatkowe info w zakładce "o mnie".
Uważam, że wszystkie najważniejsze informacje zostały przekazane, gdyby jednak
pojawiły się jakieś pytania pisz lub dzwoń.
Warszawa, ul. Małej Łąki 4( dojazd od ul. Stryjeńskich, ul. Przy Bażantarni, ul. Małcużyńskiego)
poniedziałek - piątek 7 - 17
sobota - na telefon
kom. 601 [zasłonięte] 25 97 e-mail : [zasłonięte]@gmail.com