Ryba po grecku domowa w słoiku
Zawsze pojawia się na naszych świątecznych stołach. Jest obowiązkowa niczym śledź z cebulą i w
oleju, ale kto powiedział, że przez cały rok nie możemy jej jeść na zimno jak i na ciepło. Do tego dania
używam filetów dorsza, mintaja lub morszczuka /smażę je obtoczone w jajku i bułce tartej/. Dodaję
ugotowane warzywa z pomidorowym sosem co powoduje, że włoszczyzna dodaje słodyczy, zaś
koncentrat pomidorowy kwaskowatości oczywiście nie zapominam o przyprawach. Wszystko razem
tworzy idealną całość. Proporcje ryby do warzyw : 60% do 40% Ciekawa jestem, skąd wzięła się ta
nazwa „Ryba po greku”, dlaczego po grecku, a nie na przykład włosku, polsku czy niemiecku? Może
wiecie? Zapraszam do degustacji, naprawdę warto. Smacznego!!!
Cena 16 zł dotyczy słoika 0,5 litra
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, pierogi bezglutenowe,
uszka i kluski; wyroby mięsne - pasztety z zająca, z gęsi i szlachecki tradycyjny oraz
przetwory - konfitury, dżemy i marynaty - czytaj pozostałe moje aukcje.
Zakupując produkty na moich aukcjach w kwocie powyżej 100 zł - słoiczek konfitur lub
marynat gratis, zaś powyżej 150 zł - dwa słoiczki.
Przyjmuję zamówienia świąteczne.
Wysyłka produktów od poniedziałku do środy /na Państwa życzenie w czwartek/.
Odbiór osobisty Warszawa - Ursynów.
Kupując na kilku aukcjach za przesyłkę płacisz raz /do ustalonej wagi 5 kg/.
Do każdej transakcji załączam paragon lub na życzenie fakturę Vat.
Po otrzymaniu przesyłki sprawdź ją w obecności kuriera aby reklamacja w razie problemu była
uwzględniona.
Dodatkowe info w zakładce "o mnie".
Uważam, że wszystkie najważniejsze informacje zostały przekazane, gdyby jednak
pojawiły się jakieś pytania pisz lub dzwoń.
Warszawa, ul. Małej Łąki 4 ( dojazd od ul. Stryjeńskich, ul. Przy Bażantarni, ul. Małcużyńskiego)
poniedziałek - piątek 7 - 17
sobota - na telefon
kom. 601 [zasłonięte] 25 97 e-mail : [zasłonięte]@gmail.com