RYŻ Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ
DANIA BABCI ZOSI
:-) danie w kilka chwil :-) 2 torebki na 4 osoby :-) warzywa z naszego gospodarstwa :-) tylko naturalne składniki
Oprócz ciekawych kompozycji warzywnych, świetnych jakościowo kasz i ryżu podstawą dań jest zmiana sposobu gotowania. Potrawy należy wsypać prosto do garnka i dusić w bardzo małej ilości wody. Powszechne gotowanie w torebkach, w zbyt dużej ilości wody, wypłukuje składniki odżywcze oraz SMAK!!! Spróbujcie, a już nigdy nie wrócicie do starego sposobu. Szczegóły na opakowaniach.
To delikatne danie jest wyśmienitym dodatkiem do babcinego obiadu. Pochodzi od potrawy znanej na całym świecie pod nazwą Rizi-Bizi, której głównym składnikiem jest ryż i groszek. Babcia zmodyfikowała potrawę dodając marchewką i cebulę. Czasami podaje ją z dodatkiem jajka, jako danie główne.
Propozycja serwowania: W miseczce roztrzep 2 jajka z solą i pieprzem, na dużej patelni rozgrzej 0,5 łyżki masła i usmaż cienki omlet. Przełóż na talerz. Gdy omlet ostygnie, zroluj go i pokrój w cienkie paseczki. Dodaj do potrawy, wymieszaj. Smacznego!
Skład: ryż, groszek zielony suszony (9%), marchew suszona (4%), cebula prażona (cebula, olej roślinny)
waga transportowa: ok.300g
Kategoria: kkondzikkfasoleikasze |