Ryż Seijou odmiany California Calrose NO1 w USA
rozważany, specjalny do sushi podobny do Nishiki - SUSHI SAM
Wykorzystujemy woreczki z folii CastfolPP BS dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Jest to folia posiadająca deklarację zgodności z przepisami do kontaktu z żywnością.
Ryż to podstawowy składnik kuchni kraju kwitnącej wiśni, jego gotowanie, przyrządzanie i podawanie zostało przez Japończyków doprowadzone do perfekcji. Japoński ryż zdecydowanie różni się od tego, który jemy, na co dzień. Ma krótsze ziarno o obłym i zwartym kształcie, jasnej mlecznej barwy. Po prawidłowym ugotowaniu jest pulchny, zwarty i kleisty, ziarenka przywierają do siebie dzięki czemu łatwiej go jeść pałeczkami, rolować i zlepiać. Ryż kleisty to specjalny gatunek ryżu azjatyckiego krótko i średnio ziarnistego, charakteryzującego się delikatnym smakiem i kleistością po ugotowaniu. Od zwykłego ryżu różni go brak, lub minimalna zawartość amylozy i duża zawartość amylopektyny, która odpowiedzialna jest za kleistość.
Na tej aukcji dostępny jest rozważany, specjalny ryż do sushi
odmiany Calrose podobny do Nishiki, idealny do sushi,
nadaje się również do innych dań w tym słodkich.
Pochodzenie: Kalifornia USA
Termin: 21.02.2014
Waga: 1000 g.
Waga do wysyłki: 1200 g.
Pozdrawiamy
SushiSam