O NAS
W skład naszego zespołu wchodzą Włosi i Polacy, co pozwala nam optymalnie wybierać najlepsze kąski włoskiej kuchni dostosowane do polskich smaków.
Zamówienia wysyłamy przesyłką kurierską najpóźniej 48h po zaksięgowaniu wpłaty (dni robocze). Koszt przesyłki to 15 PLN.
Przy zamówieniach przekraczających 250 PLN wysyłka gratis. Istnieje możliwość odbioru osobistego w Warszawie.
Aktualnie jedyną formą płatności jest przedpłata.
DLACZEGO TAK DROGO?
W dyskoncie lub supermarkecie znajdziesz pewnie produkty o podobnej nazwie, które będą kosztowały nieporównywalnie mniej. My jednak proponujemy Ci to, co najlepsze. Składniki, proces produkcji i dystrybucji naszych produktów nie powalają nam konkurować z wielką dystrybucją cenowo, ale jeśli chodzi o jakość - sprzedajemy po prostu co innego, choć o tej samej nazwie.
Zobacz dlaczego płacisz więcej:
- Składniki naszych produktów pochodzą najczęściej z okolic miejsca produkcji, a zawsze z Włoch (z wyjątkiem specjalnie sprowadzanych, np. kanadyjskiej mąki). Przez to są droższe od sprowadzanych spoza Europy.
- Żaden z naszych produktów nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów, barwników, ulepszaczy. Ich produkcja kosztuje przez to więcej, a krótszy termin ważności też wpływa na wyższą cenę.
- Nasze produkty robione są tradycyjnymi metodami, które są mniej wydajne (a więc droższe), ale gwarantują lepszą jakość od masowej produkcji przemysłowej.
- Nasze produkty są butelkowane lub bezpiecznie pakowane w niewielkich opakowaniach przez producenta w miejscu produkcji. Gwarantuje to ich świeżość i oryginalność, ale podnosi koszty logistyczne.
- Niektóre z naszych produktów posiadają europejskie certyfikaty pochodzenia lub jakości, co dodatkowo podnosi ich cenę, ale gwarantuje oryginalność na wszystkich etapach produkcji.
- Sprowadzamy nasze produkty bezpośrednio od małych włoskich producentów, wielu z nich wraz z ich rodzinami znamy osobiście.
- Przechowujemy nasze produkty w odpowiednich warunkach (temperatura, wilgotność, dostęp światła).
KONTAKT
Tel. +48 [zasłonięte]969300
E-mail: [zasłonięte]@mniam.it
Sklep internetowy Mniam.it
VP Consulting Sp. z o. o. ul. Rakowiecka 34 lok. 5 02-532 Warszawa
NIP 521[zasłonięte]8118
Nr rachunku bankowego 50 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 598424 Alior Bank
Zespół Mniam.it
|
OPIS PRODUKTU
Ryż średnioziarnisty o zaokrąglonym i nieco wydłużonym kształcie ziarna. Obfite uwalnianie skrobi, które nadaje gotowanemu ryżowi jędrność i aksamitność, sprawia, że idealnie nadaje się na przepyszne risotta, dlatego bywa nazywany „królem risotta”. Jest odporny na rozgotowanie (łatwy do ugotowania al dente), ma wyjątkowy smak i dobrze wchłania smak i zapach przypraw. Polecany w szczególności do risotta tradycyjnego i mantecato (kremowego).
Jest produkowany pod nadzorem Konsorcjum Ryżu Vialone Nano metodą tradycyjną z ryżu uprawianego wyłącznie w północno-wschodnich Włoszech w dorzeczu rzeki Tartaro (okolice Werony). Cykl wegetacyjny ryżu Vialone Nano trwa 155 dni - od marca do października. Po zbiorze ryż jest suszony i oczyszczany podczas młocki z plew (wtedy otrzymywany jest ryż brązowy) a następnie z otrębów (ryż biały).
Jako pierwszy ryż w Europie uzyskał w 1996 roku uzyskał certyfikat IGP – Indicazione Geografica Protetta - który jest nadawany w Unii Europejskiej wysokojakościowym produktom spożywczym typowym dla regionu ich uprawy i produkcji. Polski odpowiednik certyfikatu to Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG).
Region: Veneto
Certyfikaty UE: I.G.P.
Wielkość ziarna ryżu: średnioziarnisty
Klasa ryżu: semifino
Waga: 1000 g
Producent Ferron, VENETO
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami na innych aukcjach
|