Firma Handlowo Usługowa M&M Stanisław Górny 13 34-105 Wysoka/Wadowic
NIP:737[zasłonięte]175-34 REGON:122[zasłonięte]646
Telefon +48 [zasłonięte] 029 522 +48 [zasłonięte] 411
email:[zasłonięte]@domowybrowarek.pl Nr GG 204358 |
|
Numer konta 191[zasłonięte]421411[zasłonięte]01048[zasłonięte]299
|
|
|
|
Regulamin – przeczytaj przed zakupem
Udzielam pełnej gwarancji, że zakupiony towar jest oryginalny oraz że do Ciebie dotrze
(UWAGA: nie dotyczy wysyłki listem w trybie zwykłym, który zawsze jest realizowany na wyłączną odpowiedzialność kupującego). Jeśli przesyłka zaginie lub zostanie uszkodzona, zawsze otrzymasz ode mnie zwrot pieniędzy lub nowy produkt dotyczy przesyłek poleconych jak i kurierskich.
Przesyłki są ubezpieczone.
Jeśli otrzymałeś produkt inny niż zamawiałeś:
- bardzo proszę o kontakt zanim wystawisz mi negatywa lub oczernisz jesteśmy tylko ludźmi i mi również może zdarzyć się pomyłka. Wyślij do mnie otrzymany produkt listem poleconym/paczką, a ja biorę na siebie wszelkie koszty, wyślę rzeczywiście kupiony towar.
Jeśli czas dostarczenia przesyłki się wydłuża:
- wysyłkę robię najszybciej staram się by było to tego samego dnia lub na drugi dzień. Jeżeli stwierdzisz, że czas dostarczenia przesyłki znacznie przekroczył przewidziany termin odbioru ( dotyczy paczek 48 i paczek kurierskich , paczkoamty ) , skontaktuj się ze mną drogą e-mailową, podając swój login i numer aukcji. Bezzwłocznie podejmę interwencję.
Szybka i bezpieczna wysyłka
- Korzystam z usług Poczty Polskiej, Paczkomaty oraz firm kurierskiej DHL, z którą mam podpisaną umowę. Niezależnie od tego, ile kupisz przedmiotów, wszystkie je wyśle w jednej paczce - koszty wysyłki doliczasz tylko raz! W przypadku pojedynczych przedmiotów, ceny nadania listów i paczek są zawsze podane na aukcji. W przypadku zakupu większej ilości bardzo proszę o kontakt.
-W przypadku wysyłki większej ilości produktów, szczególnie z kilku aukcji, zalecam skorzystanie z usług firmy kurierskiej - koszt stały paczki do 30 kg to 15,99 zł (za pobraniem 25 zł). Jeżeli zdecydujesz się na skorzystanie z usług Poczty Polskiej w przypadku zakupu większej ilości bardzo proszę o kontakt ja wyliczę koszt przesyłki .
UWAGA: DLACZEGO ODRADZAM WYSYŁKĘ LISTEM ZWYKŁYM, NIEPOLECONYM?
- Przesyłki gina a niestety nie ma potwierdzenia nadania w związku z czym nie jestem w stanie sprawdzić co dzieje się z paczka listem ,
- wysyłam tylko na prosbe klienta,
- w przypadku zagubienia nie otrzymania paczki
NIE PONOSZĘ Z TEGO TYTUŁU ŻADNYCH KONSEKWENCJI
oraz nie akceptuję komentarzy negatywnych.
W przypadku uszkodzenia paczki
- kurier - protokół szkodowy
- jakiekolwiek reklamacje dotyczące zawartości przesyłek kurierskich,będą rozpatrywane na podstawie protokołu szkodowego, który musi zostać wypełniony przy kurierze. Jest to ważne przede wszystkim dla Państwa, ponieważ w innym wypadku firma kurierska nie rozpatrzy pozytywnie zgłoszonych pretensji.
- odbierający paczkę ma pełne prawo aby rozpakować ją przy kurierze i sprawdzić, czy wszystko się zgadza. Jeżeli coś jest nie tak - niezbędne jest sporządzenie protokołu szkodowego.
|
|
|
|
|
”Procesy zachodzące podczas fermentowania brzeczki piwnej są dość dobrze poznane i zdefiniowane naukowo, to przygotowanie każdej warki jest nowym wyzwaniem , eksperymentem i zabawa , ponieważ zarówno oferta ekstraktów słodowych jak i mozliwości wzbogacania smaku piwa są bardzo szerokie”
Rurka fermentacyjna PCV
Rurki plastikowe - wykonane z bardzo wysokiej jakości tworzywa sztucznego PVC, charakteryzującego się dużą wytrzymałością. Posiadają duże banieczki, co zapewnia wolniejsze odparowywanie wody w czasie prowadzonej fermentacji. Dopasowane są do otworu znajdującego się w korkach gumowych do balonów.
Charakterystyka produktu:
Tworzywo, z którego wykonane są rurki posiadają wszelkie zezwolenia do kontaktu z żywnością, atest PZH.
Użytkowanie:
Rurka fermentacyjna wypełniona wodą stosowana jest w procesie fermentacji w celu zabezpieczenia zawartości nastawu przed natlenieniem, a jednocześnie umożliwia regularne wydobywanie się dwutlenku węgla powstającego podczas zachodzącego procesu.
Dzięki przesuwającemu się słupowi wody możemy obserwować zmieniającą się intensywność procesu fermentacji z etapu burzliwego (intensywne bulgotanie) do stacjonarnego. Rzeczą naturalną jest parowanie wody stąd pamiętać należy o uzupełnianiu jej poziomu w rurce. Niedopatrzenie tej czynności spowodować może zbyt intensywne natlenienie się płynu, co za tym idzie utlenienie się powstającego etanolu do kwasu octowego. Ten niekorzystny proces wywołać mogą również muszki owocowe, które dostaną się do naczynia.
|
|
|
|
|
|
| |
|