|
GERMAN SHEPHERD 30 JUNIOR
Poniżej 15 miesiąca życia
Owczarki niemieckie pochodzą od psów pasterskich powszechnie użytkowanych na terenie Niemiec. W 1899 roku, rotmistrz von Stephaniz zainspirowany siłą i unikalną inteligencją tych psów rozpoczął pracę hodowlaną, skierowaną na utrwalenie niespotykanego wśród innych ras potencjału użytkowego. Dzisiaj sława owczarka niemieckiego nie ogranicza się jedynie do opinii pasterzy. Wykorzystywany w tak wielu dziedzinach, stał się wkrótce najbardziej cenionym psem pracującym na świecie. A oprócz tego, albo raczej przede wszystkim, jest na co dzień popularnym psem do towarzystwa.
Informacje dodatkowe:
* Ochrona przewodu pokarmowego
Zapewnienie maksymalnej ochrony przewodu pokarmowego wrażliwych szczeniąt rasy owczarek niemiecki. Specjalnie wyselekcjonowane, wysoko strawne białka (L.I.P.) i duża koncentracja energii, zapobiegają przeładowaniu przewodu pokarmowego a formuła Acti-Flora (prebiotyki i psyllium), sprzyja prawidłowemu trawieniu.
* Rozwój układu kostnego
Zapewnienie harmonijnego wzrostu i prawidłowej mineralizacji szkieletu oraz ochrona struktur stawowych.
* Ochrona wrażliwej skóry (pH > 7)
Wzmocnienie nieprzepuszczalności bariery skórnej i sprzyjanie zdrowej sierści u szczeniąt.
* Wzmocnienie naturalnej odporności
Pobudzenie rozwoju naturalnych mechanizmów obronnych organizmu szczenięcia.
Zalecane dzienne dawki (g/dzień)
| Waga psa doroslego |
25 kg |
30 kg |
35 kg |
40 kg |
44 kg |
| 2 miesiace |
225 |
235 |
250 |
275 |
300 |
| 3 miesiace |
275 |
290 |
325 |
360 |
395 |
| 4 miesiace |
295 |
330 |
365 |
400 |
430 |
| 6 miesiecy |
355 |
405 |
450 |
500 |
535 |
| 8 miesiecy |
355 |
405 |
455 |
500 |
540 |
| 10 miesiecy |
350 |
405 |
455 |
505 |
540 |
| 12 miesiecy |
355 |
405 |
455 |
505 |
545 |
| 14 miesiecy |
360 |
410 |
460 |
505 |
545 |
Składniki:
ryż, suszone mięso drobiowe, izolat białka roślinnego*, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, pulpa buraczana, włókna roślinne, sole mineralne, tran, proszek jajeczny, olej sojowy, fruktooligosacharydy, łupiny i nasiona psyllium, L-lizyna, polifosforan sodu, wyciąg z drożdży (źródło manno-oligosacharydów), DL-metionina, tauryna, hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny)
*L.I.P.: białko wyselekcjonowane ze względu na bardzo wysoką przyswajalność.
| Analiza składu |
Zawartość |
| Białka (%) |
30,0 |
| Tłuszcze (%) |
16,0 |
| Sole mineralne (%) |
6,5 |
| Skrobia (%) |
31,9 |
| Włókno surowe (%) |
2,8 |
| Wilgotność (%) |
8,0 |
| Włókno pokarmowe (%) |
7,6 |
| Kwas linolowy (%) |
2,6 |
| Kwas arachidonowy (%) |
0,07 |
| Kwasy tłuszczowe omega 6 (%) |
2,8 |
| Kwasy tłuszczowe omega 3 (%) |
0,7 |
| Betakaroten (mg/kg) |
| EPA+DHA (%) |
0,4 |
| L-lizyna (%) |
1,5 |
| Bezazotowe substancje wyciągowe (NFE) (%) |
36,7 |
| Energia metaboliczna (obliczona wg NRC85) (kcal/kg) |
3.694,5 |
| DL-metionina (%) |
0,76 |
| Energia metaboliczna (obliczona wg NRC74) (kcal/kg) |
4.108,0 |
| Energia brutto (kcal/kg) |
4.833,5 |
| Energia metaboliczna (mierzona) (kcal/kg) |
3.940,0 |
| Sole mineralne |
Zawartość |
| Wapń (%) |
1,0 |
| Fosfor (%) |
0,7 |
| Magnez (%) |
0,07 |
| Sód (%) |
0,3 |
| Żelazo (mg/kg) |
200,0 |
| Mangan (mg/kg) |
77,0 |
| Cynk (mg/kg) |
245,0 |
| Jod (mg/kg) |
2,8 |
| Selen (mg/kg) |
0,17 |
| Potas (%) |
0,6 |
| Miedź (mg/kg) |
23,0 |
| Chlor (%) |
0,6 |
| Witaminy |
Zawartość |
| Witamina A (mg/kg) |
32.000,0 |
| Kwas foliowy (mg/kg) |
17,2 |
| Cholina (mg/kg) |
2.500,0 |
| Witamina B1 (tiamina) (mg/kg) |
54,6 |
| Witamina B2 (ryboflawina) (mg/kg) |
54,6 |
| Witamina B5 (kwas pantotenowy) (mg/kg) |
162,8 |
| Witamina B3 (niacyna) (mg/kg) |
500,0 |
| Witamina B6 (pirydoksyna) (mg/kg) |
84,9 |
| Witamina D3 (mg/kg) |
800,0 |
| Biotyna (mg/kg) |
3,2 |
| Witamina B12 (kobalamina) (mg/kg) |
0,17 |
| Chlorek glukozaminy (mg/kg) |
950,0 |
| Witamina C (mg/kg) |
300,0 |
| Witamina E (mg/kg) |
600,0 |
| Witamina B7 (mg/kg) |
| Inne |
Zawartość |
| Tauryna (mg/kg) |
3.000,0 |
| Luteina (mg/kg) |
5,0 |
| Arginina (%) |
1,7 |
| Metionina - cystyna (%) |
1,26 |
|