Chwasty wrażliwe:
- w dawce 2l/ha - chwastnica jednostronna, gwiazdnica pospolita, jasnota różowa, komosa biała, pokrzywa zwyczajna, tasznik pospolity, żółtlica drobnokwiatowa,
- w dawce 3-5l/ha - bodziszek drobny, bratek polny, jasnota purpurowa, mak polny, maruna bezwonna, miotła zbożowa, ostróżeczka polna, perz właściwy, przetacznik polny, przymiotno kanadyjskie, przytulia czepna, rdest powojowy, samosiewy rzepaku, starzec zwyczajny, stokłosa miękka, szarłat szorstki, tobołki polne, wiechlina roczna,
- w dawce 5-6,25l/ha - bylica pospolita, czyściec błotny, krwawnik pospolity, mlecz polny, mniszek pospolity, szczaw polny, szczaw zwyczajny.
Chwasty średniowrażliwe - w dawce 5-6,25l/ha - wierzbownica gruczołowata.
Chwasty odporne - skrzyp polny.
STOSOWANIE:
1. Pola uprawne:
- ziemniaki - 2l w 200-300l wody/ha,
- burak cukrowy - 2l w 200-300l wody/ha,
- cebula, marchew, pietruszka, por (z siewu) - 2l w 200-300l wody/ha,
- pszenica ozima, żyto, pszenżyto, pszenica jara, jęczmień jary - 4l w 200-300l wody/ha,
- rzepak ozimy - 4l w 200-300l wody/ha,
- po zbiorze roślin uprawnych, przed rozpoczęciem upraw pożniwnych w celu zwalczania perzu właściwego i innych chwastów - 5l w 200-300l wody/ha.
2. Rośliny sadownicze:
- czarna porzeczka - 3-6l/ha,
- jabłoń - 2-6l/ha.
3. Inne:
- likwidacja ugorów i odłogów - 2-5l/ha
- tereny nie użytkowane rolniczo (place magazynowe, tereny przemysłowe, pobocza dróg, tereny komunalne, torowiska tramwajowe) - 3-5l/ha,