GADAR
Szówsko-ul.Zamojska 24
37-500 Jarosław
NIP 792[zasłonięte]144-17
REGON 651[zasłonięte]640
ODBIÓR OSOBISTY
Dlaczego my ?
Sprzedaż prowadzimy jako autoryzowany sprzedawca
Na każdy produkt wystawiamy fakturę VAT
Na podstawie tego dokumentu zakupu jest możliwość zwrot towaru w formie nie naruszonej
Zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności(...)", Dz.U. Nr 22, poz. 271.
|
|
Wszytkie transakcje dokumentujemy wystawiając fakturę VAT
Koszt wysyłki ponosi kupujący Po zakończeniu aukcji czekamy 7 dni roboczych na potwierdzenie zakupu i informację o wyborze metody płatności. Przy braku Twojej odpowiedzi, po tym czasie wysyłamy formularz zwrotu prowizji do Allegro,co wiąże się z przyznaniem Ci punktu karnego.
Nie chcesz kupić proszę, nie licytuj.
NUMER KONTA BANKOWEGO
06 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]2870002 [zasłonięte] 009068
|
|
Przesyłki wysyłamy kurierem
KURIER DHL
WPŁATA NA KONTO- 17 zł
POBRANIE- 20 zł
ODBIÓR OSOBISTY -0 ZŁ
---------------------
POCZTA POLSKA
Wplata na konto -13 zł
Pobranie- 17 zł
---------------------
99% zamówionych przesyłek dostarczane jest od 24 do 48 godzin z wyjątkiem sobót i niedziel przez firmę kurierską DHL
|
|
ROSAHUMUS – nawóz poprawiający żyzność gleb OPAKOWANIE 1KG
Zielony Laur Konsumenta dla nawozu Rosahumus!
Całkowicie rozpuszczalny w wodzie nawóz organiczno-mineralny zawierający kwasy humusowe, potas i żelazo przeznaczony do nawożenia doglebowego i poprawy jakości gleb.
Skład chemiczny: 56% substancja organiczna W tym: 85% kwasy humusowe 12% tlenku potasu (K20) rozpuszczalnego w wodzie 0,6% żelaza (Fe) rozpuszczalnego w wodzie
Zakres, dawki, sposób i termin stosowania: ROSAHUMUS przeznaczony jest do doglebowego nawożenia warzyw, sadów i upraw polowych.
Warzywa - Nawóz należy stosować przed siewem lub sadzeniem rozsady w formie oprysku doglebo¬wego w dawce 3 kg/ha w 300-500 I wody tj. 3 g/10m2 w 0,3-0,5 L wody.
Na glebach piaszczystych, o słabym nawożeniu orga¬nicznym lub nawożeniu warzyw o dużych potrzebach pokarmowych nawóz należy stosować w dawce 3-6 kg/ha w 300-500 I wody tj. 3-6g/10m2 w 0,3-0,5L wody.
Po oprysku nawóz najlepiej wymieszać z glebą.
Uprawy sadownicze:
- przed założeniem sadu, plantacji krzewów jagodowych nawóz stosować w formie oprysku doglebowego na całą powierzchnię plantacji w dawce 3-6 kg/ha w 300-500 I wody tj. 3-6 g/10m2 w 0,3-0,5 L wody.
Po oprysku nawóz najlepiej wymieszać z glebą.
Wyższą dawkę nawozu stosować na glebach lekkich, ubogich w próchnicę. - w sadach, na plantacjach krzewów owocowych nawóz stosować w formie oprysku doglebowego późną jesienią lub bardzo wczesną wiosną na wilgotną glebę w rzędy drzew, krzewów jagodowych w dawce 3-6 kg/ha w 300- 5001 wody tj.3-6g /10m2 w 0,3-0,5 L wody.
Instrukcja sporządzania cieczy użytkowej:
Odważoną ilość nawozu rozpuścić w osobnym naczyniu w niewielkiej ilości wody, następnie wlać przez sito do zbiornika opryskiwacza napełnionego częściowo wodą (przy włączonym mieszadle) i uzupełnić wodą do wymaganej ilości.
Instrukcja przechowywania i transportu: Nawóz przechowywać w zamkniętych, oryginalnych opakowaniach, w pomieszczeniach suchych, z dala od żywności i pasz, w miejscu niedostępnym dla dzieci. W czasie przechowywania i transportu chronić przed ciepłem, bezpośrednim nasłonecznieniem, zawilgoceniem i mechanicznym uszkodzeniem opakowań.
Pouczenie o koniecznych środkach ostrożności:
W razie przypadkowego spożycia nawozu niezwłocznie zasięgnąć porady lekarza.
Miejsca zanieczyszczone nawozem obficie spłukać wodą.
Okres ważności: przy zachowaniu określonych wyżej warunków przechowywania - bezterminowo.
Data produkcji: styczeń 2010.
Producent:
Rosier S.A.
1, rue du Berceau;
B-7911 Moustier; Belgia
Wszystko o nawozie Rosahumus
Rosahumus to wyjątkowy nawóz, który dzięki wysokiej zawartości kwasów humusowych poprawia żyzność gleby.
Jest produktem naturalnym, więc może być stosowany bez narażania środowiska naturalnego i bez ryzyka przenawożenia.
Korzyści ze stosowania Rosahumusu:
• Poprawia strukturę gleby,
• Aktywizuje rozwój mikroorganizmów glebowych,
• Zwiększa pojemność wodną gleb,
• Zwiększa dostępność składników pokarmowych,
• Stymuluje rozwój systemu korzeniowego,
• Zdecydowanie poprawia wzrost i plonowanie roślin.
Stosowanie Rosahumusu pozwala ograniczyć nawożenie mineralne nawet o 50%!
Rosahumus dostępny jest w opakowaniach 1 kg, 10 kg i 25 kg oraz 200 g
Czym jest Rosahumus?
Rosahumus wytwarzany jest z leonardytów, o których pisałem już wcześniej.
Aktywność kwasów humusowych z tego źródła jest 5 razy wyższa niż pochodzących z obornika lub kompostu.
Rosahumus zawiera 85% kwasów humusowych, 12% tlenku potasu i 0,6% żelaza.
Rosahumus posiada świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym NE/133/2010 wydane przez IUNG PIB w Puławach.
Rosahumus uzyskał także certyfikaty ekologiczne wydane między innymi przez FIBL – Forschungsinstitut fur Biologischen Landbau (Niemcy) oraz OMRI – Organic Materials Review Institute (USA).
Jest to produkt ekologiczny i może być stosowany bez zagrożenia dla środowiska.
Kilka faktów o próchnicy na początek:
• Próchnica poprawia zasobność gleb.
• Jej związki mogą zmagazynować 4 do 12 razy więcej składników pokarmowych niż część mineralna gleby.
• Zwiększa też zdolności buforowe gleb, regulując i stabilizując ich odczyn.
• Związki próchniczne mają wysoką pojemność wodną. Mogą zatrzymać nawet 5-krotnie więcej wody niż same ważą i to w formie dostępnej dla roślin.
• Głównym składnikiem próchnicy są kwasy humusowe.
Kwasy humusowe są wspaniałym naturalnym, organicznym źródłem dostarczenia roślinom i glebie skoncentrowanej dawki składników pokarmowych, witamin i mikroelementów.
Korzyści wynikające ze stosowania kwasów humusowych
Kwasy humusowe podnoszą żyzność gleby dzięki wysokiej pojemności wymiany kationowej, zawartości tlenu i ponadprzeciętnej pojemności wodnej.
Mają zdolność wiązania nierozpuszczalnych jonów metali, tlenków i wodorotlenków i powolnego ich uwalniania w miarę zapotrzebowania roślin.
W związku z powyższymi cechami, możemy mówić o 3 typach działania: fizycznym, chemicznym i biologicznym.
Biologiczne działanie kwasów humusowych
• Stymulują wzrost roślin (wyższa produkcja biomasy) poprzez przyspieszanie podziałów komórek, zwiększenie stopnia rozwoju systemu korzeniowego i zwiększenie suchej masy plonu,
• Działają jako organiczne katalizatory wielu procesów biologicznych,
• Stymulują enzymy roślin i zwiększają ich produkcję,
• Zwiększają naturalną odporność roślin na choroby i szkodniki,
• Stymulują wzrost korzeni, szczególnie pionowych, przez co zwiększają pobieranie składników pokarmowych,
• Zwiększają oddychanie korzeniowe,
• Sprzyjają tworzeniu chlorofilu, cukrów i aminokwasów w roślinach i wspomagają fotosyntezę,
• Zwiększają zawartość witamin i minerałów w roślinach,
• Pogrubiają ściany komórkowe w owocach i przedłużają okres przechowywania i przydatności do sprzedaży,
• Zwiększają zdolność kiełkowania nasion i ich żywotność,
• Poprawiają jakość plonu, wygląd i wartość odżywczą,
• Stymulują wzrost i namnażanie pożytecznych mikroorganizmów glebowych (m.in. Azotobacter i Nitrosomonas).
Zawartość próchnicy
Zawartość próchnicy w glebie jest jednym z najważniejszych czynników decydujących o żyzności gleb oraz wpływających na wzrost roślin, wysokość plonu i jego jakość.
Do czynników regulujących zapas próchnicy w glebie należą: racjonalny system upraw roli i roślin, odpowiednie zmianowanie, nawożenie organiczne (obornik, komposty, nawozy zielone) oraz stosowanie preparatów humusowych.
Próchnica wpływa na właściwości fizyczne, chemiczne i biologiczne gleby, decyduje o jej strukturze i właściwościach sorpcyjno-buforujących. Bardzo ważny jest także bezpośredni stymulujący wpływ na rozwój roślin.
Próchnica glebowa jest bardzo złożonym związkiem, składa się z wielu frakcji o różnej barwie, rozpuszczalności w wodzie i łatwości mineralizacji.
Głównym składnikiem próchnicy są kwasy humusowe. Powstawanie i rozkład próchnicy jest procesem ciągłym, ale wolno zachodzącym.
Duży wpływ na przemiany próchnicy w glebie ma system upraw, rodzaj uprawianych roślin, zmianowanie oraz stosowanie nawozów organicznych.
Problem z próchnicą w uprawach sadowniczych
Niestety uprawy sadownicze mają negatywny wpływ na powstawanie próchnicy.
Uprawa w tym samym miejscu przez kilkadziesiąt lat tych samych drzew lub krzewów, częste stosowanie herbicydów, brak nawożenia organicznego prowadzą do spadku zawartości próchnicy, degradacji gleb i spadku ich żyzności.
Nawożenie kwasami humusowymi
Aby zapobiec dalszej degradacji gleb, a w rezultacie poprawić wzrost i plonowanie drzew i krzewów owocowych, polecamy stosowanie nawozu Rosahumus. Jest to nawóz organiczno-mineralny, zawierający kwasy humusowe, potas żelazo.
Jest on wytwarzany z leonardytów – kopaliny będącej formą pośrednią między torfem a węglem brunatnym. Złoża te są efektem kilkudziesięciu milionów lat humifikacji materii organicznej.
Stosując go dostarczamy glebie bioaktywne kwasy humusowe (w przeciwieństwie do stosowania obornika czy kompostu, gdzie w większości ulegają one mineralizacji).
Rosahumus działa jak środek kondycjonujący glebę, biokatalizator procesów glebowych i stymulator rozwoju roślin.
Stosowanie Rosahumusu jest szczególnie polecane w gospodarstwach sadowniczych o niskiej zawartości próchnicy, w których nie stosuje się obornika.
tttttttttt
KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH AUKCJACH PŁACISZ JEDEN
KOSZT WYSYŁKI
| GALERIA |
GADAR_AG - W Y B R A N E O F E R T Y |
© 2[zasłonięte]003-20
Net_Studio |
? |
|
|
|
- PROMOCJA -
KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH AUKCJACH
PŁACISZ JEDEN KOSZT WYSYŁKI !!!
|
|