Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ROOIBOS NATURALNA HERBATA 50 G __!!

18-05-2015, 10:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.50 zł     
Użytkownik SklepCynamonowyS
numer aukcji: 5278201428
Miejscowość Kędzierzyn-Koźle
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 6   
Koniec: 18-05-2015, 10:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

[zasłonięte]@poczta.fm


TELEFON

( w godzinach od 8.00-15.00)

77 [zasłonięte] 74


LIST POLECONY

LIST ZWYKŁY

PACZKA BIZNESOWA

KURIER


Przesyłki nadajemy po zaksięgowaniu wpłaty.


Witam na mojej aukcji, której przedmiotem jest:

50 g herbaty ROOIBOS

Skład:

100 % ROOIBOS


Smak:

Delikatny, pozbawiony jest goryczki



Opis:

Liście z których produkuje się rooibosa przypominają igły, dlatego po wysuszeniu tnie się na 1-2 milimetrowe kawałeczki i poddaje delikatnej fermentacji. Napar ma słodki, miodowy smak i słomkową barwę.
Pozbawiony jest goryczki charakterystycznej dla zielonej i czarnej herbaty. Przygotowanie napoju nie sprawia większych problemów, ponieważ rooibos parzy się przez około 8 do 10 minut zalany wrzątkiem.

Właściwości:

  • nie zawiera kofeiny, dlatego nie ma żadnych przeszkód, żeby pić go przed
    snem lub podawać go dzieciom
  • polecany jest dorastającej młodzieży, ponieważ zawiera dużo żelaza, wapnia, cynku i magnezu
  • ze względu na niską zawartość kalorii i dużą ilość mikro i makroelementów coraz częściej staje się składnikiem diet odchudzających
  • duża zawartość żelaza i działanie przeciwwymiotne sprawiają, że rooibos zalecany jest kobietom w ciąży
  • obfitość w przeciwutleniacze pozytywnie stymuluje układ odpornościowy, spowalnia proces starzenia i przeciwdziała niektórym odmianom raka
  • „Fusy” czasami stosuje się jako okład na trudno-gojące, swędzące rany
  • Reguluje ciśnienie krwi i poziom kwasów żołądkowych.

Sposób parzenia:

20-25 g/l (łyżeczka na filiżankę), 5-8 minuty w temp. 100 stopni Celsjusza. Można parzyć dwukrotnie.

Termin ważności:

Czerwiec 2014 roku


Propozycja podania:

  • na ciepło i na zimno
  • z bitą śmietaną, lodami, sokami owocowymi, świeżymi owocami.