Wszystkie istotne informacje, takie jak:
- regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy -
znajdziesz na stronie
O MNIE
Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
|
Przedmiotem aukcji jest herbata czerwona
Rooibos Czekolada - 50g.
SKŁAD:
- organiczny rooibos (min. 85.3%),
- skórki kakaowe,
- masło czekoladowe,
- kokos,
- kwiatki prawoślazu,
- aromat czekoladowy (min. 5.9%).
Białko orzecha kokosowego całkowicie zastępuje w diecie białko zwierzęce i z tego względu kokos jest szczególnie ważnym surowcem w diecie wegetariańskiej. Palma kokosowa jest nazywana drzewem o tysiącu zastosowań i rośliną zaspokajającą wszystkie potrzeby, w sanskrycie - kalpa vriksha. Płatki kokosowe zawierają sporo nasyconych kwasów tłuszczowych o silnych właściwościach regeneracyjnych,ponadto cukry, żelazo, witaminę C i potas..
Prawoślaz lekarski stanowi bogate źródło śluzów roślinnych, które działają osłaniająco, powlekająco i przeciwzapalnie. Wodne wyciągi z korzenia prawoślazu stosowane są jako środek przeciwkaszlowy i osłaniający w stanach zapalnych gardła, krtani i przewodu pokarmowego.
Sposób zaparzania:
Wodą przegotowaną o temperaturze 96°C przez 3-5 minut
Ilość herbaty - 1 łyżeczka (około 3 g) na filiżankę - 11-13 gramów na 1 l wody.
Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
Herbatka Rooibos wytwarzana jest z południowoafrykańskiego czerwonokrzewu (Aspalathus linearis) uprawianego w RPA (góry Cedarberg). Znana jest również pod nazwa Redbush, Roibush, Rotbusz. Jej czerwony kolor jest efektem fermentacji, której jest poddawana przez czas ok. 24 godz.
Herbata ta zawiera niewielkie ilości garbników, nie zawiera kofeiny. Jest odświeżającym napojem rano, wzmacniającym w ciągu dnia i odprężającym przed snem. Gasi pragnienie zarówno w upalne jak i chłodne dni. Igiełki czerwonokrzewu dają lekko czerwony napar o charakterystycznym smaku.
Właściwości:
- zawiera enzymy wiążące wolne rodniki (antyutleniacze) co spowalnia starzenie się organizmu;
- działa uspokajająco, pomaga w depresjach, nerwowości, problemach ze snem, bólach głowy;
- zawiera wiele witamin i minerałów, polecany dzieciom;
- pomaga w przypadku alergii (kataru siennego, astmy);
- działa antybakteryjnie, antywirusowo;
- pozytywnie wpływa na przepuszczalność naczyń krwionośnych, czyniąc je bardziej elastycznymi;
- pomaga przy bólach głowy;
- dzięki zawartości żelaza, potasu i wapnia pomaga przy niwelowaniu problemów związanych z żołądkiem i trawieniem;
- dostarcza organizmowi wapno, mangan a szczególnie fluor, który jest niezbędny w rozwoju, wzmacnianiu zębów i kości;
- zawiera cynk i magnez - konieczne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego;
- kompresy z naparu można stosować na zmęczone, opuchnięte i podkrążone oczy oraz na miejscowe podrażnienia skóry (mechaniczne, alergiczne, wirusowe, bakteryjne);
- pomaga w leczeniu trądziku młodzieńczego;
- wyrównuje poziom cukru we krwi;
- obniża poziom złego cholesterolu;
- łagodzi przebieg cukrzycy.
|