Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Rooibos Bomba Witaminowa - 50 g

21-03-2012, 11:40
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 9.20 zł      Najwyzsza cena licytacji: 9.20 zł     
Użytkownik herbataczykawa
numer aukcji: 2215666658
Miejscowość Sosnowiec
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 5    Licytowało: 1    Wyświetleń: 4   
Koniec: 28-03-2012 13:18:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

[zasłonięte]@herbataczykawa.pl

tel. 32 [zasłonięte] 50

tel. 511 [zasłonięte] 162

tel. 789 [zasłonięte] 267

mBank:
40 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]004[zasłonięte] 6918 5117

List polecony 6,00 zł

List polecony priorytet 7,00 zł

Przesyłka kurierska 17,00 zł

Przesyłka pobraniowa 11,50 zł

Szczegółowy regulamin sklepu

herbataczykawa znajduje się na stronie "O mnie".

ROOIBOS BOMBA WITAMINOWA - 50 g


Rooibos bomba witaminowa - Barwa naparu jest ciemno słomkowa, aromat delikatny kakaowy. Pozbawiony goryczy lekko pomarańczowy smak zapewnia doskonałe wrażenia. Można podawać na zimno, bardzo dobrze smakuje z dodatkiem miodu. Dzięki zawartości żelaza, potasu, miedzi i wapnia bardzo pozytywnie wpływa na funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Wzmacnia system odpornościowy dzięki witaminie C oraz witaminom z grupy B. Zawiera dużą ilość antyutleniaczy, co wzmacnia organizm i spowalnia procesy starzenia się komórek.

Sposoby parzenia:

Rooibos doskonale smakuje pity na ciepło, można też przygotować smaczną herbatę mrożoną.

1. Do picia na ciepło

1 łyżeczkę suszu zalać gorącą ale nie wrzącą wodą (ok. 96 st. C), parzyć przez 3-5 min. po odcedzeniu herbata jest gotowa do picia. Fusy można ponownie zalać wodą – po drugim parzeniu herbatka smakuje równie dobrze.

2. Do picia na zimno

Trzy łyżki suszu zalej litrem gorącej ale nie wrzącej wody (ok. 96 st. C) i parzyć przez 3-5 min. Przecedź, ostudź i dodaj łyżkę miodu i sok z połowy cytryny. Dokładnie wymieszaj i wstaw na kilka godzin do lodówki. Podawać z lodem i plasterkiem cytryny