Rokitnik owoc
Owoc rokitnika jest naturalnym źródłem witaminy C i chociaż jest jej mniej niż np. w owocach róży,
to znacznie wolniej ulega ona rozkładowi podczas ich przechowywania czy przetwarzania.
To prawdziwe bogactwo witamin - witaminy z grupy B, witamina E, F, K, P, kwas foliowy, prowitamina A,
antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, sterydy (prowitamina D), garbniki, cukry, kwasy organiczne (cytrynowy,
jabłkowy, nikotynowy), oraz makro i mikroelementów tj. żelazo, bor, mangan.
Lecznicze zastosowanie owoców rokitnika ma długie tradycje. Stosuje się go w chorobach
gorączkowych spowodowanych przez bakterie i wirusy, w stanach zapalnych różnych narządów,
w biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy.
Jak również w chorobach reumatycznych i chorobach skóry.
Substancje biologicznie czynne, zawarte w owocu rokitnika wzmacniają wzrok,
działają przeciw miażdżycowo, opóźniają proces starzenia oraz zwiększają
odporność na napromieniowanie promieniowaniem rentgenowskim i radioaktywnym.
Do produkcji herbat firma NATUR-VIT używa najczystszej jakości surowców
pozyskiwanych z czystych ekologicznie upraw.
Firma posiada certyfikat jakości ISO 9001:2008 i HACCP co świadczy
o wysokiej jakości produkowanym asortymencie.
Skład:
owoc rokitnika 100%
Zalecany sposób parzenia:
2 łyżki plechy zalać szklanką wody, zaparzać 30 minut pod przykryciem.
Przecedzić.
Masa netto: 100 g
Producent: NATUR-VIT
Zapraszam do zakupu
Jeśli masz pytania proszę zadzwoń w godz 8-18 na numer 530 [zasłonięte] 75 10.