Gorąco zachęcamy do zapoznania się z naszą oferta..
Rohapect DA6L - dawniej PEKTOPOL
Wysokoprocentowy preparat enzymatyczny do obróbki soków z owoców ziarnkowych. Preparat wytwarzany jest przez kultury Aspergillus Niger.
Właściwości:
Preparat posiada następujące cechy:
· Płynny,
· Barwa brunatna, zapach aromatyczny
· Gęstość ok.1,18 g/ml
Aktywność:
Rohapect DA6L wykazuje aktywność min. 210 PA
PA jest wartością odwrotnie proporcjonalną do ilości enzymu wyrażonej w kilogramach, która jest niezbędna do depektynizacji 100litrów standardowego soku jabłkowego w standardowych warunkach (50 ° C, pH3.2, 1h)
Zastosowanie:
Rohapect DA6L jest kombinowanym preparatem zawierającym pektynazy i arabanazy.
Podczas zwykłej depektynizacji równocześnie zostaje rozłożony ewentualnie istniejący araban, co pozwala uniknąć wtórnych zmętnień w koncentracie.
Dawkowanie:
Klarowanie na gorąco – dozować do pełnego zbiornika 45-50 ° C, 30-60 min – 15-30g/1000l
Klarowanie na zimno – dozować do pełnego zbiornika 20-30 ° C, 1-3h – 20-50g/1000l
Kontrola rozkładu pektyn następuje za pomocą testu alkoholowego.
Składowanie:
Przy przechowywaniu chłodniczym 4 ° C strata aktywności jest niższa niż 10% w skali roku.
Opakowanie 10ml = Waga netto 12g