RODZYNKI SUŁTANKI BIO - 200g
OPIS PRODUKTU
Sułtanki to najpopularniejsza odmiana rodzynek. Pochodzą z rejonu Turcji i Iranu, gdzie panują doskonałe warunki klimatyczne do produkcji tych owoców. To tam uprawiane są winogrona, które po zebraniu poddaje się procesowi suszenia.
Rodzynki sułtanki są bogatym źródłem wielu cennych składników, takich jak witaminy: A, C, E oraz witaminy z grupy B, jak również potasu,cynku wapnia, żelaza oraz magnezu. Rodzynki sułtanki są źródłem łatwo przyswajalnych kalorii, węglowodanów, wapnia, potasu oraz błonnika i fosforu. Dzięki temu stanowią idealną przekąskę po dużym wysiłku. Sułtanki słyną z tego, że są najsłodsze z pośród wszystkich rodzajów rodzynek.
Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 326 kcal (1384 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 0.50 g
węglowodany - 75.50 g
białko - 3.10 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt ekologiczny objęte certyfikatem PL-EKO-07
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Turcja