Gniazdo wolnych obrotów
Obsługuje przystawki wymagające dużej siły. takie jak maszynka do mielenia, młynek do ziarn, wałkowarka czy przystawka do wyrobu makaronu, przecierak do owoców.
|
Mieszanie planetarne
Mieszadło obraca się w jednym kierunku, zaś ramię w przeciwnym, co zapewnia dokładne zebranie składników ze ścianek misy, niezależnie od tego czy ubijane jest jedno jajko czy mieszane jest 2,5 kg ścisłego ciasta chlebowego.
|
Przystawki zamiast misy
W gnieździe do którego tradycyjnie montuje się misę robota można zamontować praktyczne przystawki, takie jak sito / przecierak, maszynkę do lodów, obieraczkę do ziemniaków.
|
Gotowanie indukcyjne
Gotowanie indukcyjne jest metodą wyjątkowo energooszczędną, ponieważ energia cieplna wytwarzana jest tylko w podstawie misy. |
Gniazdo średnich obrotów
Specjalnie zaprojektowane do obsługi przystawek wymagających zarówno mocy jak i większych obrotów, przede wszystkim malakserów wyposażonych w ostrza do siekania oraz zestawy tarcz do cięcia, tarcia i szatkowania.
|
Gniazdo szybkich obrotów
Obsługuje przystawki wymagające dużych obrotów, takie jak blender, sokowirówka, młynek. Znajduje się po prawej stronie bazy pod pokrywą.
|
Wyświetlacz LCD
Wyświetlacz obsługuje funkcję ustawień temperatury i zegara. Do zmiany wyświetlanego parametru służy specjalny przycisk. Temperatura wyświetlana jest w °C. |
Regulator temperatury
Temperaturę można ustawić w szerokim zakresie od 20 do 140 st. C. Dokładność pomiaru wynosi 2 st.C.
|
Regulator prędkości obrotów
Funkcję mieszania można ustawić w 3 zakresach. W ramach funkcji mieszania Kenwood posiada pełną możliwość regulacji prędkości, w tym funkcję pracy pulsacyjnej i funkcję przekładania, które gwarantują idealne połączenie składników.
|
Podkładka
Na podkładce należy stawiać gorącą misę. Chroni ona powierzchnie przed uszkodzeniem.
|
Mieszadło K
Mieszadło K to nie tylko niepowtarzalny wzór, ale również sposób na uzyskanie doskonałych efektów za każdym razem. Mieszadło K ze stali nierdzewnej dotrze do każdego miejsca w misie.
|
Trzepaczka
Trzepaczka jest idealna do ubijania śmietany do tart, deserów z bitej śmietany i kremu, biszkoptów, ciast i profiteroli lub musów, sufletów czy serników. |
Hak
Koncepcja tej końcówki wzorowana jest na akcesoriach z profesjonalnych cukierni i czerpie z nich inspirację. Hak zagniata ciasto szybko i skutecznie, raz za razem, aby zadziwić efektem uzyskanej gładkości i pulchności ciasta.
|
Mieszadło elastyczne
Zostało zaprojektowane z myślą o wyeliminowaniu konieczności dodatkowego zeskrobywania składników osadzających się na ściankach misy.
|
Mieszadło uniwersalne
Pozwala zachować odpowiednią konsystencję potrawy i zawsze osiągnąć doskonały rezultat.
|
Blender THERMO REIST
Wyposażony jest w wykonane ze stali nierdzewnej ostrze, które obraca się z bardzo dużą prędkością, krojąc lub miksując składniki.
|
Malakser
Malakser wykonany z tworzywa TRITAN. Zawiera ostrze do siekania i 6 tarcz ze stali nierdzewnej do tarcia, szatkowania, krojenia i cięcia w słupki julienne.
|
Kosz do gotowania
Kosz do gotowania na parze rozszerza możliwości funkcjonalne Kenwood Cooking Chef’a. W zastosowaniach takich jak gotowanie warzyw, drobiu, owoców morza czy deserów perfekcyjnie zastępuje tradycyjny parowar. |
Osłona
Osłona zarówno pomaga w utrzymaniu czystości wokół urządzenia, a jednocześnie utrzymuje parę wewnątrz misy polepszając efekt gotowania.
|
Szpatuła
Do Kenwood Cooking Chef’a zaprojektowana została nowa szpatuła, odporna na działanie wysokich temperatur, a zatem odpowiednia do mieszania gorącej zawartości misy podczas gotowania.
|
|
|