!!! Zapraszam
serdecznie do udziału w mojej aukcji!!!
Proszę
zapoznać się ze szczegółami licytacji na stronie "O mnie"
"Rośliny przyprawowe i
przyprawy w węgierskiej kuchni"
Autor:
Vilmos Romvary
Wydanie:
Państwowe Wydawnictwo rolnicze i Leśne; wyd. II; rok wyd. 1988; nakład 50000
Ilość stron: 248
Wymiary: 14,5cm x 20,5cm
Stan: bardzo dobry; książka używana;
kartki lekko pożółkłe; krawędzie bloku książki przybrudzone
Okładka: oprawa miękka z
niewielkimi zabrudzeniami i załamaniami
Skan:
autentyczny
Koszt wysyłki dotyczy jednej
aukcji, w przypadku
zakupu na kilku aukcjach proszę o kontakt.
UWAGA!!!!!
Nie wysyłam za pobraniem
Nie wycofuję złożonych ofert -
proszę rozważnie licytować
Kilka słów o książce
Z czym kojarzy się
przeciętnemu Węgrowi słowo ''przyprawa'' i co ma na myśli mówiąc o
przyprawianiu? Oczywiście nie tylko dodawanie do potraw soli i pieprzu. Możemy
odpowiedzieć na to pytanie sami, jeżeli przypomnimy sobie, że język węgierski
jest pełen takich określeń, jak '' przyprawiać nastrój pogodnym, braterskim
słowem, inspirującą rozmową lub niezwykłą serdecznością''. A więc jeżeli
coś jest ''przyprawione'', jest jednocześnie smaczniejsze, lepsze, piękniejsze,
milsze, bardziej kolorowe i wartościowe.
Wiedza o przyprawach jest więc
cenna przede wszystkim dlatego, że odkrywa nam istnienie wielu roślin, które
są niezbędne do urozmaicenia smaku spożywanych przez nas pokarmów i napojów.
Spis treści
kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć |
|