Przedmiotem aukcji jest nowy ripper DRAGON-a – Fatty 6,0cm.
Fatty to nieco „otyła” przynęta o szerokim korpusie, emitująca wyjątkowo silne impulsy swoją ciężką, szeroko pracującą płetwą ogonową.Od innych przynęt odróżnia ją mocne przewężenie przy ogonie. Korpus przynęty jest stosunkowo wysoki, a przy tym bocznie spłaszczony. Wpływa to zdecydowanie na pracę przynęty. Dzięki takiej budowie Fatty uzyskał intensywną pracę ogonową połączoną z bocznym migotaniem korpusu i niespotykaną w innych gumach zdolnością do odwracania się przy silniejszych szarpnięciach. Ta cecha sprawia, że sprawny spinningista może nadać mu swoistą nieregularność zachowań, znacznie upodabniając do zachowań żywej rybki.Cechy charakterystyczne rippera:- długość 6cm,- waga 4g,- szeroki korpus, imitujący małe leszcze, krąpie, karasie,- specyficzna akcja ogona połączona z migotaniem boków,- przewężony przegub,- absolutną nowością (rozwiązanie to zostało opatentowane przez DRAGON-a) jest zastosowanie wypukłych znaczników na grzbiecie rippera, dzięki którym łatwo jest dobrać właściwy rozmiar haka główki jigowej. Dotąd stwarzało to problem wielu początkującym wędkarzom, zwłaszcza przy jednobarwnych gumach. Od dziś zbrojenie gum V-Lures będzie zawsze proste i precyzyjne,- specjalne, półkuliste wgłębienie z przodu rippera (efekt przyssawki), doskonale trzyma główkę jigową. Główka zostaje dzięki temu tak mocno zassana, że nie ma mowy o jej zsuwaniu się w trakcie łowienia,- „sztuczne oko”jeszcze bardziej poprawiające naturalny wygląd przynęty,- zalecana wielkość haka główki jigowej 1/0 – 2/0,Jeśli zdecydujesz się na zakup, możesz być pewny, że kupujesz od sprawdzonego, rzetelnego sprzedawcy (100% pozytywnych komentarzy), a paczkę możesz mieć już na następny dzień. Ekspresowe przesyłki to moja specjalność. Dowód? Sprawdź moje komentarze.Kolor przynęty może w minimalnym stopniu różnić się od przedstawionego na zdjęciu (efekt lampy błyskowej).
Tutaj zobacz inne kolory ripperów i pozostałe przynęty na moich aukcjach
Szczerze polecamKontakt tel. 600 [zasłonięte] 633, e-mail: [zasłonięte]@wp.pl