Przedmiotem aukcji jest 100 g. sera sałatkowego FETTI.
Jest to prasowana RICOTTA - otrzymywana ze swieżej serwatki.
FETTI może być naturalne, z pieprzem i wędzone.
Ser sprzedawany jest w kawałkach około 0,25 kg lub w okrągłych blokach około 1,5 kg.
Hermetycznie zapakowany.
Po zalicytowaniu prosze poczekać na wiadomość z dokładną wyceną.
FETTI produkowany jest przez Spółdzielnię Mleczarską w Skarszewach produkującą sery i masło nieprzerwanie od 117 lat. Wysokiej jakości mleko używane do produkcji pochodzi z rodzinnych gospodarstw Kociewia i Kaszub.
Fetti zawiera białka serwatkowe: albuminy i globuliny - najcenniejsze składniki mleka. Ma dość niską zawartość tłuszczu: 12%. Ricotta jest jednym z najzdrowszych i odżywczych artykułów spozywczych.
FETTI jest idealny do sałatek i przekąsek.
przykład:
http://mowia-weki.blogspot.com/2012/04/ser-fetti-w-roli-gownej-i-saatka.html
Wartość odżywcza w 100 g.
Wartość energetyczna: 184 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 4 g
FETTI znalazł uznanie m.in:
- na Międzynarodowych Targach Mleczna Rewia w Gdańsku w 2011 roku zdobywając Srebrną Mleczną Rewię,
- na Międzynarodowych Targach EUROGASTRO w Warszawie w 2011 roku,
- na targach we Frankfurcie nad Odrą w 2010 roku,
- na targach Grune Woche w Berlinie w 2012 roku.
FETTI jest kupowany przez uznane restauracje, degustatornie, a przede wszystkim przez osoby ceniące sobie walory odżywcze i zdrowotne białek serwatkowych.
Ser pakowany jest w izotermiczne paczki z wkładem lodowym wystarczającym dla utrzymania niskiej temperatury przez kilka dni. Paczka zwykle dociera do adresata w ciągu 24 godzin.
Paczki wysyłamy do środy aby mieć pewność, że nie przeleży w sortowni przez "weekend".
Za przesyłkę płaci się raz, bez wzgledu na kupiona ilość z tej i innych naszych aukcji.
Jeli wielkość paczki na to pozwala, wkładem lodowym jest fabrycznie zamknięta butelka wody mineralnej, którą po rozmrożeniu można wypić :).
Zdecydowanie lepszym napojem do tego sera jest czerwone wytrawne wino czy dobrego gatunku piwo.
Przechowując ten i inne sery, należy pamiętać, że sery muszą "oddychać".
Szczelne owijanie kawałków serów folią spozywczą jest najgorszym, co moze spotkać ser :).
Fabrycznie zapakowane Fetti może być przechowywane w warunkach chłodniczych (najlepiej ok. 2-4 st.C) bardzo długo. My deklarujemy 2 miesiące. Praktyka mówi, że nawet po tym czasie jest bardzo smaczbny i nabiera bardziej wyrazistego smaku. FETTI jest produkowane z serwatki z niewielkim dodatkiem śmietanki, soli i ewentualnie przypraw.
I TYLKO Z TEGO.
Zakupy można też odebrać osobiście w sklepach firmowych mleczarni w Skarszewach i w Gdańsku.