RICOTTA - "SERNIKOWA RICOTELLA" - 1 kg.
Ricotta zapakowana jest hermetycznie w plastikowe wiaderko. Nazwa handlowa "Sernikowa Ricotella" wynika z tego, że ilość jest dopasowana do wypieku 1 sernika w warunkach domowych. Na opakowaniu jest przepis, bardziej dopracowany przepis znajduje się na stronie internetowej podanej na opakowaniu.
Gwarantujemy, ze serniki z naszej ricotty mają wyjątkowy, delikatny smak. Są przy tym dobre dla osób lubiących ciasta ale pilnujących kalorie.
SERNIKOWA RICOTELLA produkowana jest przez Spółdzielnię Mleczarską w Skarszewach produkującą sery i masło nieprzerwanie od 117 lat. Wysokiej jakości mleko używane do produkcji pochodzi z rodzinnych gospodarstw Kociewia i Kaszub.
RICOTTA to składnik olbrzymiej ilości potraw. Podstawa kuchni włoskiej.
Wysyłka
Sernikowa Ricotella pakowana jest w izotermiczne paczki z wkładem lodowym wystarczającym dla utrzymania niskiej temperatury przez kilka dni. Paczka zwykle dociera do adresata w ciągu 24 godzin.
Paczki wysyłamy do środy aby mieć pewność, że nie przeleży w sortowni przez "weekend".
Jeśli wielkość paczki na to pozwala, wkładem lodowym jest fabrycznie zamknięta butelka wody mineralnej, którą po rozmrożeniu można wypić.
Fabrycznie zapakowana Ricotta może być przechowywana w warunkach chłodniczych do 8 st.C (najlepiej ok. 0-4 st.C) bardzo długo. My deklarujemy 2 miesiące (wysyłany towar nie zawsze pochodzi z bieżącej produkcji, ale nawet w najgorszym przypadku termin przydatności nie będzie krótszy niz 1 miesiąc. Praktyka mówi, że najczęściej nawet po tym czasie nie zmienia swoich właściwości. Po otwarciu należy zużyć w ciągu ok. tygodnia.
Zakupy na naszych aukcjach można łączyć nie ponosząc dodatkowych kosztów.
Zakupy można też odebrać osobiście w sklepach firmowych mleczarni w Skarszewach i w Gdańsku.