RICOTTA 250g.
Ricotta zapakowana jest hermetycznie w kubek z aluminiowym wieczkiem. Przy sprzedaży wysyłkowej dodatkowo stosujemy pokrywki nakładane na kubek.
RICOTTA produkowana jest przez Spółdzielnię Mleczarską w Skarszewach
RICOTTA to przede wszystkim białka serwatkowe: albuminy i globuliny - najcenniejsze składniki mleka. Ma dość niską zawartość tłuszczu: 7 %. Ricotta jest jednym z najzdrowszych i najbardziej odżywczych artykułów spozywczych.
RICOTTA to składnik olbrzymiej ilości potraw. Podstawa kuchni włoskiej.
Fabrycznie zapakowana Ricotta może być przechowywana w warunkach chłodniczych do 8 st.C (najlepiej ok. 0-4 st.C) bardzo długo. My deklarujemy 2 miesiące (wysyłany towar nie zawsze pochodzi z bieżącej produkcji, ale nawet w najgorszym przypadku termin przydatności nie będzie krótszy niz 1 miesiąc. Praktyka mówi, że najczęściej nawet po tym czasie nie zmienia swoich właściwości. Po otwarciu należy zużyć w ciągu ok. tygodnia.
Wysyłka
Sernikowa Ricotella pakowana jest w izotermiczne paczki z wkładem lodowym wystarczającym dla utrzymania niskiej temperatury przez kilka dni. Paczka zwykle dociera do adresata w ciągu 24 godzin.
Paczki wysyłamy do środy aby mieć pewność, że nie przeleży w sortowni przez "weekend".
Jeśli wielkość paczki na to pozwala, wkładem lodowym jest fabrycznie zamknięta butelka wody mineralnej, którą po rozmrożeniu można wypić.
Zakupy na naszych aukcjach można łączyć nie ponosząc dodatkowych kosztów.
Zakupy można też odebrać osobiście w sklepach firmowych mleczarni w Skarszewach i w Gdańsku.