Rice Idli - ryżowe placuszki na parze
opak. 200 g
Danie wywodzące się z południowych Indii, przyrządzane ze sfermentowanego ciasta z ryżu i soczewicy.
Przygotuj w 3 prostych krokach (18 placuszków po ok. 30g każdy):
1. W naczyniu do gotowania parze (lub specjalnym do idli zagotuj 1 litr wody. W innym naczyniu zawartość opakowania zmieszaj z 320 ml wody i 15 ml oleju, rozmieszaj dokładnie ciasto.
2. Lekko natłuść część naczynia do gotowania na parze, gdzie będziesz układać idli. Do każdego zagłębienia daj ok. 2,5 łyżki ciasta.
3. Przykryj i gotuj na parze ok. 15 minut.
Pomysł: przygotowane na parze idli możesz podzielić na połówki i usmażyć na głębokim oleju. Świetnie smakują z ketchupem.
Skład:
mąka ryżowa, mąka z soczewicy, kwasek cytrynowy, soda oczyszczona, kozieradka, octan sodu.
* 100% wegetariańskie* * bez konserwantów* *bez sztucznych barwników* *bez wzmacniaczy smaku*
|
Zapraszamy na inne ciekawe aukcje:
|