[zasłonięte]@teknats.com tel 669 [zasłonięte]407
Drogi Kliencie, Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej. Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka ( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana. Stopnie kwaśności oliwy z oliwek: -extra vergine 0,3 - 0,8 % -vergine 0,8 -1,2 % -lampante > 1,2 % ( nie zdatny do spożycia) Kwaśność naszej oliwy wynosi około 0,3 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na przetworzenie od momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 48 godzin). Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna jest to koniec grudnia, początek stycznia. Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej. Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale nie tylko to. Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu w żółtawym kolorze. Nasza oliwa nie jest filtrowana! Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2 miesiące. Nasza oliwa nie posiada osadu na dnie butelki, puszki! Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych. Oliwa która posiada osad na dnie butelki, nie jest dobrym produktem, ponieważ osad zmienia smak oliwy i skraca jej termin przydatności, oznacza to również, że oliwa nie była poddana procesowi dekantacji ( niewyklarowana). Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek, które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 500-900 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak. Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym. Tylko i wyłącznie 100% Sycylia! Drogi Kliencie, oferujemy Ci samą naturę! Wielką satysfakcją było słyszeć na Targach Polagra 2010 w Poznaniu zadanie od osód degustujących naszą oliwę z oliwek: „ Jeszcze nigdy nie próbowałem tak dobrej oliwy, jest naprawdę przepyszna!” Drogi Kliencie, z wielką przyjemnością odpowiemy na każde Twoje pytanie : [zasłonięte]@teknats.com [zasłonięte]@teknats.com
Życzę smacznego! Salvatore właściciel
|