Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

REKLAMA! KOMBIWAR HALOGENOWY oven PIEKARNIK 17L GW

30-06-2012, 20:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 159.90 zł     
Użytkownik minimAGDa1
numer aukcji: 2413947157
Miejscowość Sosnowiec Dąbrowa Katowice okolice
Wyświetleń: 24   
Koniec: 25-06-2012 15:30:57

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Moc (W): 1500
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

http://img394.imageshack.us/img394/3805/tele000.gif 602 [zasłonięte] 121

12[zasłonięte]803

[zasłonięte]@op.pl

Biorąc udział w tej aukcji akceptują Państwo regulamin znajdujący się na stronie o mnie

Najszybszy i najpewniejszy przelew bankowy

89 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3600023 [zasłonięte] 250455

Natychmiastowa wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ lub KURIEREM zaraz po zaksięgowaniu wpłaty na koncie. Możliwa wysyłka "za pobraniem" dla ALLEGROWICZÓW bez negatywnych komentarzy. Możliwy odbiór osobisty w siedzibie firmy bądź na terenie Dąbrowy Górniczej po wcześniejszym uzgodnieniu.

 

Witam Serdecznie na mojej aukcji i zapraszam do zakupu.

 

Niepowtarzalna okazja.

Na tej aukcji licytujemy, reklamowany w kilkunastu stacjach telewizyjnych na całym świecie renomowanej holenderskiej firmy TRISTAR

 

Nowoczesny, niesamowity

MEGA DUŻY TURBO PIEKARNIK

 

Całkowita NOWOŚĆ na rynku Polskim

- sugerowana cena na rynku to 480 zł u nas tylko 159,90 zł

 

HIT 2012

KONIECZNIE KLIKNIJ

W TEN FILM !!!

FILM PRZEDSTAWIA JAKIM SUPER URZĄDZENIEM JEST HALOGEN!!!

NASZ HALOGEN DODATKOWO JESZCZE POSIADA SPECJALNĄ OBRĘCZ, KTÓRA ZWIĘKSZA JEGO POJEMNOŚĆ DO 17L!!!

NASZE URZĄDZENIE JEST JEDNYM Z NAJWIĘKSZYCH OFEROWANYCH NA ALLEGRO I DO TEGO JEGO CENA POBIJA KONKURENCJĘ ;)

Licytowany produkt jest:

- całkowicie nowy

- gwarancja 12 MIESIĘCY

- świetnie zapakowany

- bardzo wysokiej jakości

Jego największymi atutami są:

- nowoczesny design

- solidne wykonanie

- moc 1500 W

- specjalna lampa halogenowa

- zakres czasu pracy 0-60 min

- zakres temperatury 125-250 stopni

- pojemność 17 L (12 L + 5 L - po użyciu specjalnej obręczy)

- funkcja rozmrażania i podgrzewania produktów

- wygodne szczypce do przenoszenia i wyjmowania gorących potraw

- 2 rodzaje blaszek

Fantastyczny produkt, skutecznie zastąpi mikrofalówkę, piekarnik gazowy, piekarnik elektryczny, parowar i podobne urządzenia używane w kuchni!

Nowoczesny prodiż, w którym elementem grzejnym jest nowoczesna lampa halogenowa. Posiada wbudowaną regulacją temperatury, czasu pracy oraz termoobieg. Można w nim nie tylko piec i opiekać, lecz także gotować na parze, smażyć bez tłuszczu, odgrzewać oraz rozmrażać produkty spożywcze

 

Dokładny opis produktu:

Na dzisiejszej aukcji mam do zaoferowania piekarnik halogenowy. Urządzenie to połączenie działania światła halogenowego oraz pieczenia konwekcyjnego. Oszczędność czasu o ok. 40% w porównaniu do standardowego gotowania, dzięki lampie halogenowej, która wytwarza również promienie podczerwone, składniki szybko się podgrzewają, co pozwala na zachowanie ich naturalnego zapachu i witamin. Pyszny posiłek przygotowany szybko i praktycznie. Jest tak mały i lekki, że bezproblemowo możemy go przenieść i ustawić w dowolnym miejscu.

OPIS URZĄDZENIA

Wielofunkcyjny piekarnik kombiwarowy należy do najciekawszych

nowości na rynku artykułów gospodarstwa domowego. Potrawy przygotowane

w kombiwarze przygotowywane są szybciej, zachowują swój

naturalny smak i wartość odżywczą. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta

– wystarczy nastawić odpowiednią temperaturę a przy pomocy minutnika czas przygotowywania potrawy (0-60 minut).

ZASTOSOWANIE

1. Urządzenie wielofunkcyjne

Obieg gorącego powietrza wewnątrz kombiwaru pozwala na przygotowywanie

potraw na różne sposoby – gotowanie, grillowanie, pieczenie,

odgrzewanie, szybkie rozmrażanie. Nadaje się do suszenia i sterylizacji

produktów.

2. Niższy poziom cholesterolu

Nowoczesne badania naukowe udowodniły, że wysoki poziom cholesterolu

w organizmie człowieka jest częstą przyczyną chorób serca i problemów

z ciśnieniem. Poziom cholesterolu w organizmie wzrasta wraz ze spożywaniem

tłustych potraw oraz różnych tłuszczów. Kombiwar umożliwia przygotowywanie

potraw bez użycia tłuszczu lub pozwala go znacznie ograniczyć,

co znacznie podnosi jakość przygotowywanych potraw.

3. Oszczędność czasu i energii elektrycznej

W związku z dużą wydajnością gorącego powietrza krążącego wewnątrz

kombiwaru czas gotowania i zużycie energii elektrycznej zostają obniżone

do minimum. W porównaniu ze zużyciem w klasycznych piekarnikach

elektrycznych zużycie energii spada aż o 20% - 60% (w zależności od przygotowywanej

potrawy).

4. Zachowanie wartości energetycznych i naturalnego

smaku potrawy

Wydłużony czas przygotowywania potrawy zawsze niszczy wartość

odżywczą produktów i zmienia ich naturalny smak. Ponieważ kombiwar

skraca czas przygotowywania potraw, gotowe potrawy będą smaczniejsze

i bogatsze w składniki odżywcze.

5. Łatwy do przenoszenia

Kombiwar można zabrać ze sobą na wakacje, do domku letniskowego

lub schroniska.

PRZEPISY

Wskazówki dotyczące przygotowania potraw

1. Należy unikać zbytniego nawarstwiania składników w piekarniku. Jeśli

powietrze wewnątrz naczynia nie będzie krążyć, ugotują się wyłącznie

górne warstwy. Pozostawiać przerwy pomiędzy składnikami. Potrawa

ugotuje się dobrze jeśli powietrze będzie miało wystarczająco dużo

miejsca, aby krążyć także od spodu.

2. Jeśli chcemy, aby potrawa była chrupiąca przed końcem pieczenia

należy przykręcić temperaturę i pozostawić włączony sam wentylator.

3. Aby utrzymać temperaturę potrawy należy ściągnąć pokrywę

bezpośrednio przed podaniem.

4. Aby ułatwić mycie metalowych podstawek i wewnętrznej strony pokrywy

po pieczeniu, należy spryskać je przed pieczeniem sprejem do pieczenia.

5. Mała rada dotycząca pieczenia steków:

Krwawy - 70˚C

Średnio wypieczony stek - 85˚C

Dobrze wypieczony stek – 102˚C

6. Szklane naczynie umożliwia lepsze obserwowanie potrawy.

GOTOWANIE WARZYW NA PARZE

Podczas opiekania lub pieczenia mięsa możesz w folii do pieczenia gotować

warzywa na parze. Używaj wyłącznie mocnej folii lub rękawów do

pieczenia (nie mogą się roztargać, żeby nie dostały się do wentylatora).

Przygotowane w ten sposób warzywa połóż obok mięsa, które pieczesz lub

opiekasz. Połóż je tak, aby powietrze mogło bez przeszkód krążyć w kombiwarze.

Weź pod uwagę, że czas potrzebny do ugotowania warzyw w folii

lub rękawie trochę dłuższy niż normalnie. W ten sposób możesz przygotować

także ryby (będą się w ten sposób piec we własnym sosie).

PIECZENIE

Blachę do pieczenia położyć na metalowym ruszcie. Jeśli ciasto ma nie być

suche blachę wyłożyć folią do pieczenia. Folię ściągnąć tuż przed zakończeniem

pieczenia, aby na wierzchu powstała chrupiąca skórka.

OPIEKANIE

Mięso połóż na metalowym ruszcie.

Pamiętaj, że czas opiekania zależy od grubości kawałka i pożądanej temperatury

opiekania. Na początku zalecamy dotrzymanie czasu opiekania

podanego w przepisach, stopniowo dopasuj go stosownie do swoich

doświadczeń.

PIECZENIE CIAST DROŻDŻOWYCH

Ciasto połóż na okrągłej blasze do pieczenia (maks. średnica blachy 30 cm).

Pomiędzy blachą a ściankami misy musi być zachowana wolna przestrzeń,

aby powietrze mogło krążyć dookoła całej blachy. Jeśli nie masz blachy

o odpowiedniej wielkości, możesz użyć tacki z grubej folii aluminiowej do

pieczenia, której nadasz odpowiedni kształt.

GRILLOWANIE

Produkty połóż na metalowym ruszcie.

Jeśli kawałki są bardzo cienkie, złóż je na pół.

Podobnie jak w przypadku opiekania czas pieczenia zależy od grubości

produktu, wielkości kawałka, ilości tłuszczu itd.

GOTOWANIE NA PARZE

Połóż warzywa na ruszt. Do misy wlej garnek wody.

Do wody możesz nasypać ziół lub przypraw.

SMAŻENIE

Pokrojone produkty (na przykład frytki) wystarczy namoczyć w oleju a następnie

pozostawić aby odkapały.

TOSTY

W kombiwarze możesz opiekać tosty i grzanki i nie musisz czekać aż

nagrzeje się piekarnik. Wystarczy, położyć kromki na płytę. Tosty i grzanki

będą mieć chrupiącą skórkę a w środku będą odpowiednio miękkie.

W ten sam sposób możesz przygotować chipsy, wczorajsze podschnięte

pieczywo itp. – włóż je do piekarnika na kilka minut (termostat ustaw na

maks. temperaturę). Będą znowu chrupiące i ciepłe jak świeżo upieczone.

ROZMRAŻANIE

W kombiwarze możesz rozmrażać potrawy równomierniej niż w mikrofalówce.

Wystarczy ustawić temperaturę na 20˚C i co 5-10 minut sprawdzać

stopień rozmrożenia potrawy.

W celu ostatecznego przygotowania zamrożonych potraw (na przykład

pieczenie zamrożonej pizzy) nastaw temperaturę o 20˚C niższą niż podana

na opakowaniu. Przykład: jeśli zalecana temperatura pieczenia wynosi

225˚C kombiwar ustaw na temperaturę 205˚C. Jednocześnie o 30-50%

skrócony zostanie także czas pieczenia (przykładowo zamiast 20 minut wystarczy

piec przez 15-10 minut).

STERYLIZACJA POTRAW

Sterylizacja potraw bez opakowania jest jedną z metod konseracji jedzenia.

Składniki podgrzej do temperatury wrzenia i pozostaw je chwile w tej

temperaturze. Gorące przelej do nagrzanych słoików. Słoiki dobrze zakręć

i obróć dnem do góry. Wykonuj wszystkie czynności szybko, żeby nic nie

zdążyło ostygnąć.

T Dodatkowe zdjęcia licytowanego przedmiotu T