Reishi w proszku BIO 150g
| producent: PlanetBIO d.o.o. |
Grzyb Reishi pochodzi z Azji Wschodniej i w tradycyjnej medycynie chińskiej jest określany jako "królowa ziół" i "grzyb nieśmiertelności". Rośnie wysoko w górach na starych pniach drzew lub w pobliżu źródeł.
Grzyb Reishi pochodzi z Azji Wschodniej i w tradycyjnej medycynie chińskiej jest określany jako "królowa ziół" i "grzyb nieśmiertelności". Rośnie wysoko w górach na starych pniach drzew lub w pobliżu źródeł. Dojrzałe grzyby suszy się wraz z zarodnikami i mieli na proszek.
W przeciwieństwie do innych grzybów Reishi zawiera kwas ganoderic, który nadaje im lekko gorzki smak. Ma działanie przeciwzapalne i anty-rakotwórcze. Reishi zawiera rozpuszczalne w wodzie polisacharydy PS-G, które wzmacniają odporność, utrudniają procesy śmierci komórek i działają jako przeciwutleniacze. Zawierają również białka i dużą ilość błonnika, który reguluje trawienie i przyspiesza detoksykację poprzez wiązanie toksyn. Reishi zawiera również minerały: fosfor, wapń, magnez, potas, sód, cynk, mangan, żelazo i miedź.
Inne substancje biologicznie czynne, które są obecne w proszku z Reishi to: ergosterol, mannitol, kumaryna, alkaloidy, laktony, nienasycone kwasy tłuszczowe i adenozyny. Wspólnie przyczyniają się do poprawy ogólnego samopoczucia i zwiększenia siły fizycznej.
Właściwości:
W tradycyjnej medycynie chińskiej, Reishi jest znany jako grzyb, który przynosi nieśmiertelność i wiele innych korzyści dla zdrowia:
- wspieranie naturalnej odporności organizmu i wzmocnienie systemu immunologicznego
- wspomaganie detoksykacji
- poprawy ogólnego stanu zdrowia i siły fizycznej
- łagodzący stany zapalne i bóle
- łagodzący alergie
- bezsenność
Zastosowanie:
Najlepiej w godzinach porannych 1-3 łyżeczki z wodą, sokiem lub przygotowanym koktajlem, itp.
Pochodzenie
Słowenia
SI EKO-003