Własne domowe grzybobranie.
TERZA TYLKO 12,99 zł
Oferowana grzybnia sprzedawana jest w postaci drewnianych kołków przerośniętych grzybnią reishi
Czas trwania zbiorów:
3-8 lat
Miejsce uprawy:
zacienione miejsce w ogrodzie
Pierwsze zbiory:
6-12 miesiecy
Zbiór ogółem:
0,5 kg – 2 kg
Temperatura hodowli:
+20ºC ~ + 25ºC
Nakład pracy:
średni
Ilość kołków:
20 szt
Kołki umieszcza się w zdrowym pniu drzewa liściastego. Należy wywiercić w pniu otwory o średnicy co kołki i głębokości większej o 1 cm od ich długości oraz odstępach co 15 cm. Na jeden pień powinno przypadać ok 15-20 kołków.
Wspaniałe właściwości lecznicze:
- stosuje się go w leczeniu nowotworów piersi, macicy, prostaty, żołądka, nerek, wątroby, trzustki, mózgu, przełyku, gardła, płuc, okrężnicy
- pomaga w leczeniu schorzeń układu sercowo-naczyniowego
- pomaga w obniżeniu wysokiego ciśnienia krwi oraz obniza poziom cholesterolu we krwi
- skuteczna w leczeniu przewlekłego zapalenia oskrzeli, astmy oskrzelowej oraz innych chorób o podłożu alergicznym
- posiada wszechstronne działanie przeciw wirusowe oraz przeciw bakteryjne
- opóźnia procesy starzenia organizmu
- stosuje sie również w procesie leczenia zapalenia opon mózgowych
Lakownica lśniąca Reishi (Ganoderma lucidum) należy do skarbów medycyny chińskiej. W publikacjach medycznych został sklasyfikowany na pierwszym miejscu spośród 120 roślin mających istotne znaczenie dla organizmu człowieka. W Japonii jest ten grzyb stosowany od tysięcy lat w leczeniu przeróżnych chorób przewlekłych. Wszyscy nazywają go grzybkiem nieśmiertelności.
Owocniki tworzące się w naturze są płaskie, prawie koliste lub nerkowate, na krótszym lub dłuższym bocznym trzonie. Kapelusz jest barwy czerwonej do wiśniowobrązowej, a starszy czerwonobrązowo czarny, błyszczący jakby lakierowany. Brzeg owocnika jest charakterystycznie jasny, barwy białej lub żółtej. Miąższ jest twardy, po wyschnięciu zdrewniały. Grzyb wygląda jakby był wykonany z laki, stąd też wzięła się jego polska nazwa. Na świecie istnieje wiele odmian lakownicy lśniącej, które różnią się zabarwieniem owocników - od żółtego, poprzez czerwony, purpurowy do prawie czarnego. W uprawie, w zależności od warunków panujących podczas tworzenia owocników, mogą przybierać one formę talerzykowata lub wydłużoną, wielokrotnie rozgałęzioną.
NIE ZWLEKAJ ZAMÓW JUŻ DZIŚ !!!!