Własne
domowe grzybobranie.
TERZA
TYLKO 12,99 zł
Oferowana
grzybnia sprzedawana jest w postaci drewnianych kołków
przerośniętych grzybnią reishi
Czas trwania zbiorów: 3-8 lat
Miejsce uprawy: zacienione miejsce w ogrodzie
Pierwsze zbiory: 6-12 miesiecy
Zbiór ogółem: 0,5 kg – 2
kg
Temperatura hodowli: +20ºC ~ + 25ºC
Nakład pracy: średni
Ilość kołków: 20 szt
Kołki
umieszcza się w zdrowym pniu drzewa liściastego. Należy wywiercić w
pniu otwory o średnicy co kołki i głębokości większej o 1 cm od ich
długości oraz odstępach co 15 cm. Na jeden pień powinno przypadać ok
15-20 kołków.
Wspaniałe właściwości lecznicze:
- stosuje się go w leczeniu nowotworów piersi, macicy,
prostaty, żołądka, nerek, wątroby, trzustki, mózgu,
przełyku,
gardła, płuc, okrężnicy
- pomaga w leczeniu schorzeń układu sercowo-naczyniowego
- pomaga w obniżeniu wysokiego ciśnienia krwi oraz obniza poziom
cholesterolu we krwi
- skuteczna w leczeniu przewlekłego zapalenia oskrzeli, astmy
oskrzelowej oraz innych chorób o podłożu alergicznym
- posiada wszechstronne działanie przeciw wirusowe oraz przeciw
bakteryjne
- opóźnia procesy starzenia organizmu
- stosuje sie również w procesie leczenia
zapalenia opon mózgowych
Lakownica lśniąca Reishi
(Ganoderma lucidum)
należy do skarbów medycyny chińskiej. W publikacjach
medycznych
został sklasyfikowany na pierwszym miejscu spośród 120
roślin
mających istotne znaczenie dla organizmu człowieka. W Japonii jest ten
grzyb stosowany od tysięcy lat w leczeniu przeróżnych
chorób przewlekłych. Wszyscy nazywają go grzybkiem
nieśmiertelności.
Owocniki tworzące się w naturze są płaskie, prawie koliste lub
nerkowate, na krótszym lub dłuższym bocznym trzonie.
Kapelusz
jest barwy czerwonej do wiśniowobrązowej, a starszy czerwonobrązowo
czarny, błyszczący jakby lakierowany. Brzeg owocnika jest
charakterystycznie jasny, barwy białej lub żółtej. Miąższ
jest
twardy, po wyschnięciu zdrewniały. Grzyb wygląda jakby był wykonany z
laki, stąd też wzięła się jego polska nazwa. Na świecie istnieje wiele
odmian lakownicy lśniącej, które różnią się
zabarwieniem
owocników - od żółtego, poprzez czerwony,
purpurowy do
prawie czarnego. W uprawie, w zależności od warunków
panujących
podczas tworzenia owocników, mogą przybierać one formę
talerzykowata lub wydłużoną, wielokrotnie rozgałęzioną.
NIE
ZWLEKAJ ZAMÓW
JUŻ DZIŚ
!!!!