Witam na aukcji
Refraktometr ręczny RSG-100ATC przeznaczony jest do pracy z wodnymi roztworami zawierającymi sacharozę, takich jak; owoce, wino. piwo, napoje w celu monitorowania i kontroli stężenia cukru. Przydatną funkcją RSG-1000ATC jest kontrola „dojrzałości” owoców wykonywana w trakcie zbiorów, jak również sprawdzenie stężenia cukru w trakcie przetwarzania i pakowania. Model ten może być również używany do kontrolowania stężenia różnych płynów przemysłowych takich jak chłodziw do obrabiarek CNC i strumieni płuczących. RSG-100ATC jest wyposażone w ATC (automatyczna kompensacja temperatury), pomiary wykonuje z dużą dokładnością i zapewnia precyzyjne wyniki, wyposażony jest w czytelny i ostry wykres z regulacją ostrości odczytu. Pomiar można wykonywać przy oświetleniu dziennym i sztucznym.
Refraktometr ten jest specjalnie stworzony do warzenia piwa (SG), oraz kontroli stężenia cukru (Brix) w roztworze.
|
-
Podwójna skala: stężenie cukru (Brix), ciężar właściwy (SG);
-
Pełny zakres od 0 do 32% w skali Brix z podziałką 0,2%;
-
1,000 ~ 1,120 dla niesfermentowanej brzeczki;
-
Korpus wykonany z trwałego aluminium;
-
Łatwa ręczna kalibracja,
-
Gumowany uchwyt;
-
Regulacja pierścieniem ostrości siatki;
-
Kompaktowy i przenośny;
-
Wysoka jakość wykonania;
-
Zapewnia szybkie i dokładne pomiary roztworów wodnych.
|
|
Dane techniczne produktu:
|
|
-
Pipetka do nakładania roztworu;
-
Mini-śrubokręt do kalibracji;
-
Instrukcja obsługi w języku polskim i angielskim;
-
Miękkie etui
|
Łatwy w użyciu: Zakropl 2-3 krople roztworu na główny pryzmat i zamknij pokrywkę lekko naciskając ją, aby wypełnił całą powierzchnię. Poczekaj 30 sekund, aby wyrównać temperaturę próbki do temperatury otoczenia, skieruj refraktometr w kierunku źródła światła i odczytaj wynik (granica światło/cienia).
Gwarancja 12-mc Wystawiam Faktury VAT Polecam ten produkt
|