Jest to tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa - ilość na 10 kg mięsa
Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny.
Przepis:
Mieszankę przypraw zmiażdżyć w moździerzu. Wszystkie składniki zmieszać i podzielić. Połową mieszanki nacieramy mięso, wkładamy do naczynia (najlepiej kamionkowego). Odstawiamy na 24 godzin. Pozostałą część przypraw zalewamy wodą (2 szklanki na 1 kg mięsa), studzimy, dodajemy 20 ząbków czosnku i zalewamy nią mięso. Peklujemy 7-9 dni w temperaturze 4-8°C obracając co dwa dni. Wyjmujemy z zalewy, osuszamy w przewiewnym miejscu przez kilka godzin. Tak przygotowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować.
Skład:
kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki.
Opakowanie pozwalające nam na wielokrotne otwieranie i szczelne zamknięcie - co gwarantuje świeżość i smak przez długi okres.
waga ok 40g
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
Paczkomaty InPost - 8,99 zł
Poczta Polska do 1 kg: 10 zł - (przesyłka kurierska 48)
Poczta Polska do 5 kg: 14 zł - (przesyłka kurierska 48)
Firma kurierska do 5 kg - 13 zł
Firma kurierska do 30 kg - 17 zł
Ewentualnie przy zakupie 1 szt. wysyłka listem:
List polecony (gabaryt B) - 5 zł, polecony priorytetowy 6 zł
List zwykły (gabaryt B) - 3 zł, list priorytetowy 4 zł - (listy zwykłe wysyłamy tylko i wyłącznie na odpowiedzialność klienta nie ponosząc ewentualnych konsekwencji ich zagubienia czy niedostarczenia)
Za pobraniem:
Poczta Polska do 1 kg: 13 zł - (przesyłka kurierska 48)
Poczta Polska do 5 kg : 16 zł - (przesyłka kurierska 48)
Firma kurierska do 5 kg - 15 zł
Firma kurierska do 30 kg - 22 zł