|
|
Naturalne przyprawy do peklowania marynowania pieczeni.... 2 rodzaje do wyboru mieszanka dziadka lub mieszanka babci Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg mięsa. Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/ogrodowka/BioW/przet/310002.jpg) Uwaga przesyłką zwykłą niepoleconą wysyłamy maksymalnie 2 szt przyprawy Za losy przesyłki niepoleconej (nierejestrowanej) nie odpowiadamy w razie zaginięcia nie można jej reklamować
inne nasze aukcje TERMOMETR DO PIECZENIA MIĘSA do wyboru dwa modele po zakupie prosimy o wybór do Szynkowaru do Wędzarni do Pieczeni 100500 termometr do pieczenia mięs 54-88 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia wołowiny, cielęciny, wieprzowiny oraz drobiu. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 54°C do 88°C - dokładność pomiaru: +/-1,5°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 120°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. Piękne uniwersalne praktyczne. Dobrze wykonane i wykończone precyzyjnie. Przydadzą się w każdym domu. Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 185609, 100100, 100200, 100400, 100600. Wykonany ze stali nierdzewnej. Szerokość produktu: 12cm Głębokość produktu: 12cm Wysokość produktu: 19cm ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/ogrodowka/BioW/przet/szy15sn_v.jpg) ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/ogrodowka/BioW/przet/szy15sn_.jpg) Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH, Siatka wędliniarska +300st C 310103 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs według upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/ogrodowka/BioW/przet/310103.jpg) Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii. Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.. Wykonana z aluminium. Szerokość produktu: 30cm Głębokość produktu: 11cm Wysokość produktu: 15cm Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny. Proporcja na 5 kg mięsa: Do 2,5 l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianek (można użyć również gotową mieszankę ziół do peklowania ). Całość gotować 10 min. Do wystudzonej zalewy dodać 10 g saletry potasowej ( 1 opakowania ), 20-40 dkg soli kuchennej, łyżeczkę cukru, całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1 mm wprowadzić około 100 ml zalewy w regularnych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć kamiennym lub - emaliowanym garnku i zalać resztą zalewy ( mięso musi być całkowicie zakryte ). Peklować 7 – 9 dni w temperaturze 4 – 8 st. obracając mięso co2 – 3 dni. Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować. Skład: - Masa netto: 20 g ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/ogrodowka/BioW/przet/sal.jpg) 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 120°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. Na innej aukcji: Folia w płynie IZOLANIT 1.5kg, 4.5kg, 7.5kg, 15kg - TO wysokiej jakości uszczelniającą gotową do użycia płynną masą dedykowaną do wykonywania hydroizolacji wewnętrznych i zewnętrznych ścian, stropów a zwłaszcza tarasów. Oraz wszystkich ścian i konstrukcji w gruncie np. ścian oporowych. Niezbędna do uszczelnień stropów garaży podziemnych Niezbędna do izolacji pod płytkami ceramicznymi na balkonach, tarasach. Szczególnie niezbędna jako izolacja na płytach gipsowo – kartonowych, na które będą nakładane płytki ceramiczne. ![folia w płynie](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/UNI/foliawplynie_pion_o.jpg) Na innej aukcji: Najwyższej jakości! Najsztywniejsza na rynku! SIATKI Z METRA ALUMINIUM I PRAWDZIWE WŁÓKNO SZKLANE (fiber glass) HIT !!! Oczka siatki aluminiowej o wymiarach l,2mm x l,2mm Szerokość siatki 100cm lub 60cm ![](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/Moskitiera/alu9.jpg) Na innej aukcji: Moskitiera w 4 pasach Na innej aukcji: SIATKI MOSKITIEROWE, którą oferujemy na aukcjach są najwyższej jakości. Możliwość łatwego przycięcia do pożądanego rozmiaru moskitiera drzwiowa dwu lub trzy częściowa 100x220 cm (możliwość docięcia) dostępna tez czerto lamelowa ![quality mosqito screen](http://i59.photobucket.com/albums/g283/sharez_2006/Moskitiera/5.jpg) Na innej aukcji: moskitiera okienna 130x150 cm (możliwość docięcia)
|