|
|
Naturalne przyprawy do peklowania marynowania pieczeni.... 2 rodzaje do wyboru mieszanka dziadka lub mieszanka babci Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg mięsa. Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia Uwaga przesyłką zwykłą niepoleconą wysyłamy maksymalnie 2 szt przyprawy Za losy przesyłki niepoleconej (nierejestrowanej) nie odpowiadamy w razie zaginięcia nie można jej reklamować
inne nasze aukcje TERMOMETR DO PIECZENIA MIĘSA do wyboru dwa modele po zakupie prosimy o wybór do Szynkowaru do Wędzarni do Pieczeni 100500 termometr do pieczenia mięs 54-88 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia wołowiny, cielęciny, wieprzowiny oraz drobiu. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 54°C do 88°C - dokładność pomiaru: +/-1,5°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 120°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. Piękne uniwersalne praktyczne. Dobrze wykonane i wykończone precyzyjnie. Przydadzą się w każdym domu. Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 185609, 100100, 100200, 100400, 100600. Wykonany ze stali nierdzewnej. Szerokość produktu: 12cm Głębokość produktu: 12cm Wysokość produktu: 19cm Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH, Siatka wędliniarska +300st C 310103 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs według upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii. Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.. Wykonana z aluminium. Szerokość produktu: 30cm Głębokość produktu: 11cm Wysokość produktu: 15cm Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny. Proporcja na 5 kg mięsa: Do 2,5 l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianek (można użyć również gotową mieszankę ziół do peklowania ). Całość gotować 10 min. Do wystudzonej zalewy dodać 10 g saletry potasowej ( 1 opakowania ), 20-40 dkg soli kuchennej, łyżeczkę cukru, całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1 mm wprowadzić około 100 ml zalewy w regularnych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć kamiennym lub - emaliowanym garnku i zalać resztą zalewy ( mięso musi być całkowicie zakryte ). Peklować 7 – 9 dni w temperaturze 4 – 8 st. obracając mięso co2 – 3 dni. Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować. Skład: - Masa netto: 20 g 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 120°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia. Na innej aukcji: Folia w płynie IZOLANIT 1.5kg, 4.5kg, 7.5kg, 15kg - TO wysokiej jakości uszczelniającą gotową do użycia płynną masą dedykowaną do wykonywania hydroizolacji wewnętrznych i zewnętrznych ścian, stropów a zwłaszcza tarasów. Oraz wszystkich ścian i konstrukcji w gruncie np. ścian oporowych. Niezbędna do uszczelnień stropów garaży podziemnych Niezbędna do izolacji pod płytkami ceramicznymi na balkonach, tarasach. Szczególnie niezbędna jako izolacja na płytach gipsowo – kartonowych, na które będą nakładane płytki ceramiczne. Na innej aukcji: Najwyższej jakości! Najsztywniejsza na rynku! SIATKI Z METRA ALUMINIUM I PRAWDZIWE WŁÓKNO SZKLANE (fiber glass) HIT !!! Oczka siatki aluminiowej o wymiarach l,2mm x l,2mm Szerokość siatki 100cm lub 60cm Na innej aukcji: Moskitiera w 4 pasach Na innej aukcji: SIATKI MOSKITIEROWE, którą oferujemy na aukcjach są najwyższej jakości. Możliwość łatwego przycięcia do pożądanego rozmiaru moskitiera drzwiowa dwu lub trzy częściowa 100x220 cm (możliwość docięcia) dostępna tez czerto lamelowa Na innej aukcji: moskitiera okienna 130x150 cm (możliwość docięcia)
|