Klasyczna czekolada wyprodukowana ręcznie w manufakturze z wyselekcjonowancych ziaren kakaowca. Bez dodawania tłuszczu, w 100 % naturalny produkt, z ziaren pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw.
Skład: ziarno kakao z Ghany [70%], cukier trzcinowy, kwiat soli morskiej.
Waga: 50 gram
Najlepiej spożyć przed upływem sześciu miesięcy od daty produkcji.Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Polecamy czekoladę z Kwiatem Soli Morskiej. Jest to klasyczna czekolada 70% posypana wyjątkowym i bardzo cenionym przez szefów kuchni rodzajem soli. Ta bardzo delikatna, pełna minerałów sól tworzy się bardzo rzadko na powierzchni wody w Parku Naturalnym Secovlje Saline w Słowenii. Jest wtedy zbierana za pomocą lausse – wygiętej w specjalny sposób deski z drzewa kasztanowca.
Gdy weźmiemy do ust kawałek tej wyjątkowej czekolady, czujemy jak po języku rozpływa się delikatna sól, która doskonale oczyszcza nasze kubki smakowe. Jest to tylko preludium do intensywnego, kontrastującego uderzenia smaku wyjątkowo aromatycznej czekolady.
Czekolada BIO wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów.
Nazwa firmy ma swoje korzenie w naszym dzieciństwie, kiedy herbata była towarem deficytowym, sprzedawanym „spod lady” i co gorsza wątpliwej jakości.
Chcemy przybliżyć Państwu niezapomniane smaki herbat z nawet najbardziej odległych zakątków świata, które teraz udostępniamy Spod Lady dla wszystkich.
Zapraszamy na nasze inne aukcje!