tel. 506 076 520 w dni robocze od 9:00 do 18:00 -mail: orientu-[zasłonięte]@wp.pl (w koresondencji mailowej nie zapomnij o podpisaniu sie swoja nazwa uzytkownika z Allegro | | za pobraniem NIE wysylamy - Wysyłka następuje w ciągu max 24 h-48 h od momentu wpłynięcia Twojego przelewu (dni robocze od poniedziałku do piątku).
- zamowienie jest starannie i dyskretnie na czas przesylki opakowywane.
- O każdym etapie transakcji informujemy za pośrednictwem poczty mailowej (zaksiegowanie wpłaty, wysyłka). Jeśli w przeciągu 7 dni od nadania przelewu nie otrzymasz od nas informacji lub przesyłki - koniecznie skontaktuj się ze nami |
|
| | Numer konta i dane do wpłaty otrzymasz w mailu przesyłanym automatycznie po wygraniu aukcji przez serwis Allegro. Zanim dokonasz przelewu, bardzo proszę o postąpienie według poniższej instrukcji: - W tytule przelewu wpisz tylko NICK (nazwe uzytkownika Allegro) - Jeśli przesyłka ma być wysłana na inny adres niż podany w allegro, koniecznie poinformuj mnie o tym TYLKO mailem, kazda zmiane adresu potwierdzam mailowo. Jezeli nie otrzymales maila z potwierdzeniem zmiany adresu - oznacza to ze mail taki nie dotarl - Jeśli mam wystawić fakturę VAT – dane do faktury prześlij w mailu!
| | Orientalne Rachatłukum z orzechami laskowymi
z
500 gr Turkish Delight LOKUM termin przydatnosci 08.2011 NOWE OPAKOWANIE! Idealne na prezent! A tutaj kilka slow o (. z arabskiego راحة حلقوم rāḥat ḥulqūm "ukojenie gardła") – słodki wyrób cukierniczy, charakterystyczny dla wielu lokalnych kuchni, głównie z obszaru Polwyspu Balkanskiego i Bliskiego Wschodu. Jest to tradycyjny smakołyk, zwykle o smaku owocowym i konsystencji galaretki, wyrabiany ze skrobi pszennej lub maki ziemniaczanej oraz cukru . Zamiast cukru, pierwotnie używano miodu a obecnie często stosuje się wiorki kokosowe. Rachatłukum jest podawany w postaci kostek oprószonych cukrem pudrem. Początki tego deseru sięgają XV wieku, natomiast obecnie najczęściej stosowany przepis pochodzi z XIX wieku. Cukier, mączkę ziemniaczaną i wodę gotuje się wraz z orzechami lub owocami przez 1- 2 godziny aż zgęstnieje. Następnie przelewa się do specjalnych drewnianych tac posypanych mąką ziemniaczaną i zostawia na 24 do 48 godzin, aż ostygnie i uzyska ciągliwą konsystencję. Następnie kroi w drobną kostkę. Dość często rachatłukum nadaje się smak i aromat woda roznana , wanilią lub miętą. Niektóre przepisy dopuszczają poza tym dodawanie do smaku orzechow wloskich, laskowych, zeimnych pistacji i migdalow itp. W zależności od regionu i pory stosuje się też różnego rodzaju owoce: truskawki, wiśnie, cytryny, pomarańcze.
Koszt wysylki przesylka polecona to 12 PLN przy platnosci przelewem i 20 PLN kurierem!
Na innych moich aukcjach rozne smaki i inne delikatesy z Turcji.... |