Zakupy z naszych kont:
ITALIAMO_CAFFE (kawy)
oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy)
jak również ITALIAMO_BAMBINI (żywność dla dzieci)
wysyłamy w jednej paczce.
Zapraszamy do licytacji!
DEWIZA italiAmo: OPISUJEMY DOBRY SMAK KLAROWNYM JĘZYKIEM
Różowy tuńczyk z Włoch o niepowtarzalnym smaku!
Profesjonalna firma Bolton Alimentari z Cermenate (prowincja Como) posiada linię technologiczną gwarantującą wysoką jakość finalnego produktu.
Rio Mare to linia handlowa firmy, która powstała w kwietniu 1951 roku w Cermenate (prowincja Como) pod nazwą „Manzotin”; tak nazwano markę mięsa w galarecie wytwarzanego na rynek włoski, które było startowym produktem firmy. W pierwszej dekadzie działalności zakład bowiem specjalizował się właśnie w przetwórstwie mięsnym.
W 1960 roku „Manzotin” przekształca się w spółkę akcyjną i decyduje się wejść na rynek z tuńczykiem w puszce. W 1964 roku wypuszcza pierwszą linię tuńczyka i zmienia nazwę na „Trinity Alimentari Italia”. Kolejne lata przynoszą rozbudowę fabryki, konstrukcję urządzenia do produkcji tuńczyka i pierwszą kampanię reklamową pod hasłem: „Tak delikatny, że możesz go kroić przy pomocy paluszków (grassini)”. Marka handlowa Rio Mare zdobywa 10% udziału w rynku, stając się niezaprzeczalnym liderem w tym zakresie.
Lata 70. to druga faza rozbudowy fabryki, wypuszczenie innych produktów i nowe opakowania.
Nieco później istotnym ruchem produkcyjno-handlowym było wprowadzenie na rynek nowatorskich wyrobów rybnych, m.in: tuńczyka w oleju extra vergine czy pasztetu (pasty) z tuńczyka lub łososia.
W 2003 roku spółka „Trinity Alimentari Italia” zmienia nazwę na „Bolton Alimentari”, będące częścią koncernu Bolton – międzynarodowej grupy kapitałowej obecnej w 125 krajach całego świata.
Bolton jest jednym z założycieli Międzynarodowej Fundacji non profit na rzecz Wspomagania Połowów, której celem jest podejmowanie działań popartych badaniami naukowymi, zmierzających do przechowywania możliwie najdłużej zapasów tuńczyka, by racjonalniej korzystać z okresowych przyrostów populacji żywej.
WŁAŚCIWOŚCI TUŃCZYKA:
Jest bogatym źródłem protein (porcja 100g to 10% dziennego zapotrzebowania), fosforu, będącego oprócz wapnia podstawowym budulcem kości i zębów (100g to 20% dziennego zapotrzebowania), witaminy PP (100g to ok. 50% dziennego zapotrzebowania). Jest łatwo przyswajalny: trawienie trwa 2 godziny, podczas gdy np. mięsa to ok. 3-4 godziny – z tego względu jest polecany dzieciom i osobom starszym.
Tonno al Naturale (Tuńczyk w zalewie własnej) – to nowość firmowa, choć ryba ta od zawsze jest najbardziej lubianym i najczęściej kupowanym produktem tego typu we Włoszech. Sukces ten udało się osiągnąć dzięki użyciu cenionej odmiany tuńczyka żółtopłetwego. Żyje on w otwartych czystych morskich wodach, dlatego jego mięso ma charakterystyczny różowy kolor, delikatny zapach i strukturę zwartą lecz miękką. Produkt zdrowy, lekkostrawny, pachnący bryzą morską, z minimalną ilością tłuszczu (poniżej 1%).
.
Produkcja odbywa się w prosty sposób: ryba jest podgotowywana na parze, a następnie formowana ręcznie, by zagwarantować dokładną czystość mięsa i jego wysoką jakość. Następnie masa jest puszkowana, zalewana wodą ze szczyptą soli morskiej, bez użycia konserwantów w aromacie naturalnym.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 puszeczki tuńczyka w zalewie naturalnej RIOMARE/Bolton Alimentari Tonno al Naturale.
Waga netto: 80g; masa sucha 56g.
.
Termin przydatności do spożycia: 31.12.2013.
OCENA JAKOŚCI:
Po otwarciu puszki tuńczyk powinien mieć kolor różowawy, niezbyt ciemny, a masa winna być zwarta (czyli spójna i mięsista bez odłamanych kawałków); olej z oliwy z oliwek (uważany za idealną zalewę dla tuńczyka) powinien być gęsty, przeźroczysty i lekko przykrywać powierzchnię mięsną; po odcedzeniu tuńczyk powinien być w miarę suchy, ale jednocześnie miękki/delikatny.
Produkt przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła oraz światła.
UWAGA: Polecamy nasze oferty szczególnie właścicielom kawiarń i restauracji: bądźcie ambasadorami dobrego smaku!
Zobacz niektóre nasze aukcje z włoskimi rarytasami:
Zerknij także na włoskie kawy na naszym drugim koncie: italiamo_caffe:
Zapraszamy również do zakupu wysokiej klasy włoskich produktów dla dzieci na naszym trzecim koncie: italiamo_bambini:
Wysyłka towarów (WAŻNE INFORMACJE):
1) wysyłkę realizujemy na mocy umowy z Pocztą Polską (standardowo „paczki ekonomiczne”) w ciągu maksymalnie 3 dni roboczych od daty zaksięgowania przelewu na naszym koncie lub zgłoszenia prośby o wysyłkę „za pobraniem”
2) przy wyborze e-przesyłki (odbiór samemu) należy najpierw sprawdzić
TUTAJ czy usługa jest dostępna w danej miejscowości i wybrać urząd pocztowy, w którym chcą Państwo udać się po paczkę osobiście
3) podany poniżej cennik dotyczy wagi
BRUTTO przesyłki, czyli prosimy zawsze brać pod uwagę
CIĘŻAR SAMEGO PRODUKTU NETTO PLUS JEGO OPAKOWANIE I WAGĘ ZEWNĘTRZNĄ PAKUNKU, np. przy licytacji 4 rzeczy po 250g, towar netto już wraz z konfekcją własną będzie ważył ponad kilogram, nie mówiąc o dodatkowym kartonie zewnętrznym. Szczególnie zawartość 250g w puszkach jest zawsze cięższa, należy liczyć ją jako ok. 500g brutto.
4)
cennik przesyłek ekonomicznych przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 12 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 23 zł. Priorytet + 2,5 zł
5)
cennik przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 16 zł, 1-2 kg – 18 zł; 2-5 kg – 20 zł; 5-10 kg – 27 zł. Priorytet + 4 zł
6)
cennik E-przesyłek przy przedpłacie na konto: do 1 kg – 9 zł, 1-2 kg – 11 zł; 2-5 kg – 12 zł; 5-10 kg – 18 zł
7)
cennik E-przesyłek pobraniowych: do 1 kg – 13 zł, 1-2 kg – 14 zł; 2-5 kg – 16 zł; 5-10 kg – 24 zł.
Nasze konto:
Zygmunt Korus „Galeria PLUS“
ul. Wolności 49/2
41-500 Chorzów
BPH 41 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 018481
Wszelkich dodatkowych informacji udzielamy mailem: [zasłonięte]@op.pl lub w biurze pod numerem telefonu: (032)[zasłonięte]24120; 792 [zasłonięte] 411 (sieć Play).
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 [zasłonięte] 411; [zasłonięte]@onet.eu
Dla zainteresowanych wystawiamy faktury VAT.
Transakcję finalizujemy komentarzem jako ostatni.
Zerknij na inne produkty pod naszym nickiem.
Dziękujemy.