Witamy!
Oferujemy Państwu zestaw trzech wybranych przez siebie miodów.
1 zestaw = 3 słoiki
Waga zestawu wraz z opakowaniem: 1400g
Jak to działa?
Kliknięcie "Kup teraz" oznacza zakup zestawu miodów, w skład którego wchodzą trzy słoiki, po 250g netto każdy. Spośród sześciu rodzajów miodów dostępnych na aukcji pozostaje teraz tylko wybrać ulubione trzy, poinformować nas o swojej decyzji i czekać na słodką i zdrową przesyłkę od "Pyłka".
Miód nawłociowy:
Posiada wyjątkowy, delikatny, lekko kwaskowy smak, często krystalizuje do konsystencji kremu. Stosowany jest w leczeniu układu moczowego, dróg żółciowych, stawów oraz prostaty. Miód nawłociowy wykazuje działanie moczopędne i żółciopędne, przeciwzapalne i dezynfekujące. Posiada dużo rutyny i kwertycyny, które poprawiają ukrwienie nerek, a także żył kończyn dolnych.
Miód lipowy:
Jest bardzo aromatycznym i smacznym miodem, a jego woń przypomina zapach kwiatów lipy. Smak tego miodu jest bardzo charakterystyczny, lekko szczypiący w język. Miód lipowy polecany jest przy grypie, przeziębieniach i kaszlu, gdyż ma bardzo silne działanie wykrztuśne. Oprócz tego działa uspokajająco i obniża ciśnienie krwi. Stosowany jest również w stanach niepokoju oraz bezsenności.
Miód akacjowy:
Wzmacnia układ krążenia i poprawia jego pracę. Działa uspokajająco, moczopędnie oraz bakteriobójczo. Stosuje się go w zapaleniach nerek, bakteryjnym zakażeniu nerek oraz zapaleniu dróg moczowych i przy zmniejszonym wydalaniu moczu. Jest polecany przy nadkwaśności żołądka, a także dla oczyszczenia wątroby z toksyn.
Miód gryczany:
Ma ostry smak i bardzo silny aromat. Podnosi walory smakowe wyrobów cukierniczych. Jest najlepszy do wyrobu miodów pitnych. Miód ten przyspiesza procesy zrastania się kości, działa anty-miażdżycowo oraz wspomagająco przy schorzeniach układu krążenia.
Miód spadziowy:
Jest mało słodki, nieco gorzkawy o żywicznym lub lekko korzennym aromacie. Jest to wspaniały miodowy antybiotyk! Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie i wykrztuśnie. Zawiera aż cztery razy więcej aktywnego biologicznie żelaza niż miody nektarowe. Miód ten zwiększa odporność organizmu - jest szczególnie polecany przy przeziębieniach i infekcjach górnych dróg oddechowych.
Miód wielokwiatowy:
Ma delikatny smak i woskowy zapach. Stosowany jest przy schorzeniach alergicznych dróg oddechowych, takich jak astma. Ze względu na duże walory odżywcze i smakowe zaleca się go do codziennego spożywania, zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Miód ten stanowi cenny produkt odżywczy i wzmacniający w stanach fizycznego i psychicznego wyczerpania organizmu.
Pasiekę "Pyłek" tworzą doświadczeni pszczelarze!
Od pokoleń w naszej rodzinie z pasją hoduje się pszczoły. Nasz miód pochodzi z okolic Kobieli, z terenów ekologicznie nieskażonych przez przemysł. Miejsce, w którym znajduje się nasza pasieka to mała wieś, która zewsząd otoczona jest lasami, dzięki temu nasz miód jest:
- naturalny i zdrowy - niezwykle aromatyczny, o niepowtarzalnym smaku - niestandaryzowany, a więc jest miodem prosto z ula, bez domieszek innych, zagranicznych miodów
Dlaczego warto u nas kupować?
Miód pozyskujemy z terenów pozbawionych zanieczyszczeń, a cały proces przebiega w warunkach wysokiej higieny. Pasieka "Pyłek" jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym (WET. NR IDENT. WNI16[zasłonięte]603), dzięki temu masz gwarancję, że nasz miód jest najwyższej jakości! Zachowanie najwyższych standardów produkcji pozwala nam uzyskiwać naturalny, w pełni bezpieczny, pyszny i aromatyczny miód, który pakowany jest w nowe, sterylne słoiki.
Charakterystyka miodu pszczelego:
Miód pszczeli jest naturalnym produktem wytwarzanym z nektaru kwiatowego lub spadzi. Soki nektaru bądź spadzi są zbierane przez pszczoły, następnie przerabiane w ulu i wzbogacone w substancje wytwarzane przez pszczoły (m. in. enzymy). Dzięki pracy pszczół, miód stopniowo dojrzewa i jest składowany w zasklepionych plastrach pszczelich. Dobry miód pszczeli wcześniej czy później krystalizuje. Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko - już w kilkanaście dni po miodobraniu. Przyczyną tego jest zwiększona zawartość glukozy. Dłużej nie krystalizują miody z większą zawartością fruktozy. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję. Miód krystalizując jaśnieje. Miód skrystalizowany (krupiec) można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego cennych wartości, wolno podgrzewając do temperatury 42°C. Miód najlepiej spożywać rano, na czczo i wieczorem, rozpuszczając wcześniej w małej ilości letniej wody.
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE, GDZIE KUPIĆ MOŻNA INNE RODZAJE PYSZNYCH I ZDROWYCH MIODÓW!
|