|
|
WYSYŁKA KURIEREM K-EX - 15zł (max. do 30kg)
CENNIK POCZTY POLSKIEJ:
Paczki ekonomiczne:
do 0,9 kg - 9,50zł do 1,5 kg - 11 zł do 4,5 kg - 13 zł do 9,5 kg - 18 zł do 19,5 kg - 24 zł do 29,5 kg - 29 zł
Paczki priorytetowe: do 0,9 kg - 11zł do 1,5 kg - 13 zł do 4,5 kg - 14,50 zł do 9,5 kg - 20,50 zł do 19,5 kg - 25,50 zł do 29,5 kg - 30,50zł
Dane do wpłat P.U.H. "KŁOS-POL" Wojciech GilUl. Klasztorna 737-418 Krzeszów Nr konta 1 (Nadsański Bank Spółdzielczy): 08 9430 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0450370 [zasłonięte] 200001 Nr konta 2 (BZ WBK): 75 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7500001 [zasłonięte] 211760
|
|
|
|
KOMOSA RYŻOWA – QUINOA
250G
Komosa ryżowa – nazywana złotem Inków, to wyjątkowa roślina, która należy do tej samej rodziny co buraki czy szpinak. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3-5 tysięcy lat. W Polsce jej popularność jest niewielka. Niezwykłe właściwości komosy sprawiają, że jest doskonałym produktem prozdrowotnym, może być znakomitym elementem diety.
Kraj pochodzenia: Peru
Właściwości: Komosa ryżowa jest to roślina o niezwykłych właściwościach odżywczych. Owoce komosy zawierają 48% skrobi, około 18% białek, 4-9% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cechują się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza oraz witaminy E. Roślina ta zawiera 2 razy więcej błonnika pokarmowego niż większość popularnych zbóż. Jej spożycie usprawnia pracę układu pokarmowego i hamuje apetyt, jest bogata w przeciwutleniacze, zmniejsza ryzyko występowania nowotworów, opóźnia starzenie i przyśpiesza regenerację, obniża poziom cholesterolu, wspomaga pracę układu krążenia, zmniejsza ryzyko miażdżycy i przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej, pomaga ustabilizować poziom insuliny (jest polecana osobom zagrożonym wystąpieniem cukrzycy typu II). Komosa ryżowa nie zawiera glutenu, jest więc doskonałą alternatywą dla pszenicy, ponieważ nie wywołuje uczuleń. Z powodzeniem może być spożywana przez dzieci i kobiety w ciąży (wspomaga wytwarzanie pokarmu).
Idealnie nadaje się do:
- jako zamiennik kaszy, ryżu czy ziemniaków,
- zup,
- sałatek,
- kotletów,
- risotto,
- zapiekanek,
- deserów
Sposób przygotowania:
Ziarna przed gotowaniem należy wcześniej dobrze wypłukać. 1 szkl. wsypać do gotującej się wody (500ml) i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
POLECAM!!!
|
|
|