Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Quinoa biała (Komosa ryżowa) 250g BIO

10-07-2015, 0:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.30 zł      Aktualna cena: 17.30 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 5257319709
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 1   
Koniec: 10-07-2015 00:13:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Quinoa biała (Komosa ryżowa) 250g BIO

 

Quinoa 250 g BIO

Quinoa pochodzi z Ameryki Południowej. Od pradawnych czasów było uprawiane przez Indian Inka. Niezwykle przez nich cenione, zostało nazwane "matką zbóż". Rosło na wysoko położonych tarasach, niemal pod szczytami niebotycznych Andów, a dzięki swoim właściwościom pomagało przezwyciężyć wpływy niesprzyjającego, chłodnego i wietrznego klimatu. Quinoa rozgrzewa i wzmacnia całe ciało. Zalecane szczególnie osobom ze skłonnościom do przeziębień. Posiada smak słodki i kwaśny, jest termicznie ciepłe i wzmacnia nerki. W porównaniu z innymi zbożami, quinoa posiada największą zawartość białka. Zawiera więcej wapnia niż mleko i najwięcej tłuszczów spośród wszystkich zbóż. Stanowi bardzo dobre źródło żelaza, fosforu, witaminy E i witamin z grupy B. Polecane w połączeniu z innymi zbożami lub w postaci mąki. Doskonałe dla wegetarian, zwłaszcza w zimie tęskniących do odżywczego i dodającego sił pożywienia. 

PRZEPIS PODSTAWOWY: 
1 filiżanka quinoa, 1 filiżanka pełnoziarnistego ryżu, 1/4 łyżeczki soli morskiej, 3 filiżanki wody. Zboża dobrze wypłukać. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać ryż, quinoa, sól i gotować na małym ogniu pod przykryciem 45 minut. Ryż można zastąpić płatkami owsianymi. Podawać z warzywami.