Wyjątkowo smaczne białe SERKI WĘDZONE
w sposób tradycyjny,
z zastosowaniem
10-ciu rodzajów
ziół i przypraw.
Nie jest to serek typu"oscypek",
ale również posiada swój niepowtarzalny, delikatny,
wyjątkowy
i zupełnie inny smak.
Z dodatkiem żurawiny - jest przepyszny.
Można go spożywać i bez niej.
Wystarczy kromka chleba
(najlepiej z opiekacza,po ostudzeniu)
_ posmarowana samym masłem.
Na wierzchu cienkie plasterki sera.
Podsuszony i pokrojony w nieco grubsze plastry -
wyśmienity "pod piwo".
Takiego sera nie dostaniesz nigdzie indziej.
Sprawdź - będziesz zachwycony.
Na ostatnim zdjęciu -
serki obok wędzonych
szynek(tzw."myszek"),bez tłuszczyku.
Wędzone dymem olchowym.
Z surowej szynki o wadze 1 kg
pozostaje produkt końcowy
ważący ok.0.75 kg.
Cena 1 kg wędzonej szynki - 39 zł.
Po uwędzeniu szynki mają średnio
0.80 kg - 1.20 kg.
Masz pytanie -zadzwoń.
tel.501-146-822.