PYŁEK PSZCZELI KWIATOWY
500g
Właściwości pyłku kwiatowego
Pyłek pszczeli (obnóża) – Jest to niepowtarzalny produkt przyrody, bez którego nie jest możliwe życie pszczół. Zawiera całe bogactwo substancji naturalnych ( jest rodzajem koncentratu substancji odżywczych: białek, aminokwasów, cukrów prostych, tłuszczów wielonienasyconych, mikroelementów, soli mineralnych, olejków eterycznych, enzymów, substancji bakteriostatycznych). Zawiera bogaty zestaw witamin A, D, E, K i z grupy B. Badani kliniczne wielu ośrodków naukowych w Polsce i na świecie wykazały, że pyłek kwiatowy ma pozytywny wpływ na stan organizmu człowieka – na jego zdrowie. Pyłek kwiatowy pozyskiwany jest od pszczół za pomocą specjalnych poławiaczy.
Pyłek pszczeli jest lekiem XXI wieku, znacznie podnosi odporność organizmu. Zawiera 20 razy więcej β- karotenu niż w marchwi. Posiada bardzo dużo magnezu, wapnia i żelaza.
Leczy:
- Nerwice
- Schorzenia naczyń wieńcowych serca (działa przeciwmiażdżycowo), reguluje ciśnienie krwi
- Prostatę
- Wątrobę i drogi żółciowe, cukrzycę, krzywicę (zapobiega jej powstaniu)
Reguluje:
- Czynności przewodu pokarmowego (przemianę materii)
- Przemianę tłuszczową i cukrową
- Sen
Wpływa pozytywnie na:
- Wydzielanie hormonów ( gruczołów płciowych)
- Wzrost (czynnik wzrostu)
- Cerę (ukrwienie)
- Jakość wzroku
Poprawia:
- Zawartość hemoglobiny we krwi
- Stan zdrowia osób starszych – dostarcza siły i energii
- Wydolność fizyczną i zapobiega zmęczeniu
- Odporność na stres i obciążenie fizyczne
Dzięki pyłkowi wracają siły i spokój, stan wyczerpania ustępuje, wraca radość życia i chęć do pracy. Stosowany jest w diecie sportowców wyczynowców oraz osób obciążonych znacznym wysiłkiem fizycznym i psychicznym.
Dawkowanie mikstury pyłkowo- miodowej
Łyżkę pyłku (z łyżką miodu wedle uznania), zalać do połowy szklanki letnią lub zimną wodą. Wymieszać, aby miód się rozpuścił.
Miksturę sporządzić wieczorem, odstawić na 8-12 godzin w celu dobrego rozpuszczenia. Rano dolać ciepłej wody i wypić najlepiej przed posiłkiem lub po posiłku.
W celu zachowania jak najlepszych właściwości leczniczych napój nie powinien przekroczyć temperatury 40 0C.
Data ważności: "najlepiej skończyć przed końcem 2014 roku"
Dawkowanie:
Profilaktycznie wypijamy 1 szklankę dziennie.
Leczniczo miksturę należy pić rano i wieczorem ( 2 szklanki dziennie).
Najlepszy efekt osiągamy stosując kurację przez 3 do 12 tygodni. Szczelnie zamknięty pyłek należy przechowywać w lodówce.
UWAGA! - Wybieraj sposób doręczenia za pomocą Poczty Polskiej, tylko jeśli nie zależy Ci na czasie doręczenia. Korzystaj z kuriera - warto.
|